Kabil’de Patlama

Kabil’de Patlama

Afganistan’ın başkenti Kabil'de gelecek hafta yapılacak Halk Danışma Kurulu (Loya Jirga) toplantısı çadırının yakınında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Afganistan’ın başkenti Kabil'de gelecek hafta yapılacak Halk Danışma Kurulu (Loya Jirga) toplantısı çadırının yakınında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ölü ya da yaralı ile ilgili henüz kesin bilgiler yok.

Saldırı, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin ABD ile güvenlik anlaşmasını tartışmak için siyasi ve yerel liderlere Loya Jirga toplantısı yapma çağrısından sonra gerçekleşti. Toplantının gelecek hafta perşembe günü yapılması planlalıyor. Karzai, toplantıya muhalif partiler de dahil toplumun her kesmini temsil eden yerel liderleri de davet etti.

Toplantının yapılacağı Kabil'deki dev çadırın yakınında ise bugün bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Güvenlik makamları, olayla ilgili detaylı bilgi vermedi. İntihar eylemcisi ise bomba yüklü araçla polis kontrolü noktasından geçerek yüksek güvenlikli bölgede saldırıyı gerçekleştirdi.

Saldırının, Kabil'de güvenlik zaafı olduğu tartışmalarını alevledi.



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.