Jirinovski: Türkiye’yi Çok Seviyorum, Birlikte Ortadoğu’ya Dönelim

Jirinovski: Türkiye’yi Çok Seviyorum, Birlikte Ortadoğu’ya Dönelim

Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk-Rus Kültür Merkezi’nin düzenlediği Kurban Bayramı programına katılan Rusya muhalefetinden Liberal Demokrat Parti (LDPR) Başkanı Vladimir Jirinovski, Türkiye’yi çok sevdiğini, Türklerin de kendisini çok sevdiğini söyledi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk-Rus Kültür Merkezi’nin düzenlediği Kurban Bayramı programına katılan Rusya muhalefetinden Liberal Demokrat Parti (LDPR) Başkanı Vladimir Jirinovski, Türkiye’yi çok sevdiğini, Türklerin de kendisini çok sevdiğini söyledi. Türkiye-Rusya arasında ticari, ekonomik ve diğer alanlarda ilişkilerin gelişmesini desteklediğini savunan Jirinovski, ABD’nin yorgun olduğunu ve Ortadoğu’dan ayrılmak istediğini, bölgeye Rusya ve Türkiye’nin birlikte dönebileceğini kaydetti.

Rusya’da Müslüman ve Hristiyan toplulukların barış içinde yaşadığını, herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Türkiye ile komşu olduklarını ifade eden Jirinovski, “Ne solcuyuz, ne sağcıyız. Futbolcuyuz, futbolcu. Hiçbir gerginlik olmasın. Her zaman barış içinde olalım. Müslüman, Hristiyan birlikte bayram kutluyoruz. Herkes birbirine karşı nazik olmalı. Ben Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Türkler beni çok seviyor. Ben de Türkleri çok seviyorum. Türkçeyi seviyorum. Türk medeniyetini seviyorum, tanıyorum. Türkçeyi altmış yıl boyunca arada sırada konuşuyorum. Pratik yapamıyorum. Rusya ve Türkiye’den turistler, bilim adamları ve sporcular karşılıklı ziyaret yapıyor. İşçiler, iş adamları geliyor. Her zaman barış içinde olmalıyız.” çağrısında bulundu.

TÜRKİYE 50 YILDIR AB’NİN KUYRUĞUNDA BEKLİYOR

Rusya ve Türkiye ilişkilerin gelişimini desteklediklerini ifade eden Jirinovski, Türkiye’nin 50 yıldır AB’ye girmek için kuyrukta beklemesini eleştirdi. LDPR Başkanı, “Neye lazım. Her şeyi Rusya’dan alabilirsiniz. Biz de sizden. İlişkilerimizin gelişimi çok faydalı. Türkiye aleyhine bizde hiçbir şey yok. Biz de her zaman iyi düşünceler var. Türkiye’ye çok sayıda Rus turist gidiyor. Milyarlarca dolar götürüyorlar. Bize o kadar gelmiyor.” dedi.

PAZARLARIN KAPATILMASI TÜRKİYE ALEYHİNE DEĞİL

Rusya’da son dönemde yaşanan ırkçı gruplar ve göçmenler arasındaki sorun nedeni ile Türk ürünlerinin de geldiği hallerin kapatılmasını değerlendiren Jirinovski, “Pazarların kapatılması Türkiye aleyhine değil. Bize çok göçmen geliyor. 15 milyon kadar. Türkiye’ye ne kadar geliyor? 1 milyon. Bizde 15 milyon. Bunu azaltmak lazım. Ücretleri de sürekli artıyor. Her yıl 50 milyar dolar yurt dışına gidiyor. Niyr kaybediyoruz? Türkler gıdaları doğrudan pazarlarımıza göndersin. Aracı istemez. Direkt gelin. Türkler gelsin, sorun yok. İnşaat, alışveriş. Her şey çok iyi olacak.” ifadelerini kullandı. Muhalif lider, “Türk futbolcular zayıf..” diyerek espri yaptı.

ABD YORGUN, ORTADOĞU’DAN ÇIKIYOR

Suriye’de yaşanan iç savaşı değerlendiren Jirinovski, “Amerika Ortadoğu’dan çıkıyor. Kaybediyor. Artık yorulmuş. Biz dönebiliriz. Siz dönebilirsiniz. Beraber… Neye lazım, Amerika. Amerika çok uzak. Avrupa da uzak. Moskova-İstanbul Suriye için daha yakın.” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın Moskova’ya Kasım ayında yapacağı ziyareti hatırlatan muhalif lider, “Erdoğan Moskova’ya gelsin. Bizim Cumhurbaşkanı ile konuşsun. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de benim dostum. 10 yıl önce çok konuşmuştuk…” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.