Jirinovski : 2001’de Bush İle Değil, Türkiye İle İşbirliği Yapmalıydık

Jirinovski : 2001’de Bush İle Değil, Türkiye İle İşbirliği Yapmalıydık

Rusya Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski, ülkesinin 13 yıl önce ABD ile değil, Türkiye dahil Müslüman ülkelerle işbirliği yapılması gerektiğini ifade etti. Kırım’da düzenlenen ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in...

Rusya Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski, ülkesinin 13 yıl önce ABD ile değil, Türkiye dahil Müslüman ülkelerle işbirliği yapılması gerektiğini ifade etti.

Kırım’da düzenlenen ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de hazır bulunduğu Rusya siyasi parti temsilcileri toplantısında konuşan Jirinovski, Batı ülkelerinden ziyada Müslüman ülkeleriyle işbirliği yapılması gerektiğini ifade etti. Jirinovski, “Rusya olarak her zaman Batı’ya gittik. Ama Batı’da bizim ne müttefikimiz ne de dostumuz oldu. Güney’e gitmek lazım, ama oraya barışla gitmek lazım. Lenin (SSCB kurucusu Vladimir Lenin) doğru adım yaptı: İlk dostluk anlaşmaları Türkiye, İran ve Afganistan’la yapıldı. Geriye kalanlar ise emperyalistler idi. Sayın Putin 2001 yılında New York’ta saldırı (ikiz kulelere) yapıldığı zaman biz meclis siyasi parti temsilcilerini Kremlin Sarayı’na davet ettiniz. Ne yapılması konusunu masaya yatırdınız. Benim dışımda herkes Bush’la (ABD 43. Başkanı Georgi Walker Bush) işbirliği yapılmasını önerdi. Ben Müslüman ülkeleriyle dayanışma sergilenmesini teklif ettim. Bugün ise biz yüzümüzü Müslüman dünyasına çeviriyoruz. Mısır, Erdoğan Türkiyesi ve İran. 13 yılı böyle işte kaybettik.” dedi.

Jirinovski, Rusya’nın güçlenmesi için imparatorluk sistemine geçilmesi gerektiğini de ifade etti. Bunun üzerine Putin, bunun Jirinovski'nin kişisel görüşü olduğunu ve Moskova’nın resmi duruşuyla bağdaşmadığını önemle vurguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.