Japonya'da, Hiroşima'nın 69. Yılı Anıldı

Japonya'da, Hiroşima'nın 69. Yılı Anıldı

Japonya'nın Hiroşima kentine atom bombası atılmasının 69. yılı nedeniyle anma töreni düzenlendi.İnsanlık tarihinin en korkunç saldırısı olarak nitelendirilen Hiroşima için düzenlenen tören, bombanın düştüğü merkezin yakınındaki...

Japonya'nın Hiroşima kentine atom bombası atılmasının 69. yılı nedeniyle anma töreni düzenlendi.

İnsanlık tarihinin en korkunç saldırısı olarak nitelendirilen Hiroşima için düzenlenen tören, bombanın düştüğü merkezin yakınındaki Barış Anıt Parkı’nda gerçekleşti.

Programda konuşan Hiroşima Belediye Başkanı Matsui Kazumi, Başbakan Şinzo Abe'ye seslenerek, nükleer silahı olan ülkeler ile diğer ülkeler arasında daha sıkı bağların oluşturulmasının önemini vurguladı.

Belediye Başkanı Matsui'nin, törenle ilgili hazırladığı Barış Bildirisi'nde, hükümetin geçtiğimiz ay onayladığı Toplu Savunma Hakkını Kullanma tasarısına direk değinmeyerek, "Hükümetimizin, barışçıl Japon Anayasası sayesinde ülkemizin 69 yıl savaşlardan uzak durabildiği gerçeğini kabul etmesi gerektiğini düşünüyorum." demesi dikkat çekti.

Bundan 69 yıl önce 6 Ağustos 1945'te ABD'ye ait savaş uçağının Hiroşima üzerine attığı Enola Gay adlı atom bombası, birkaç saniye içinde on binlerce insanın hayatının kaybetmesine sebep olmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.