Japon Kültürüne Festivalli Tanıtım

Japon Kültürüne Festivalli Tanıtım

Klima sektörünün önde gelen oyuncularından Daikin’in ana sponsoru olduğu Japon Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Programda; çizgi film karakterleri, Japon çayı, sushi, bonsai (minyatür ağaç) sanatı, origami (kâğıt katlama sanatı)...

Klima sektörünün önde gelen oyuncularından Daikin’in ana sponsoru olduğu Japon Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Programda; çizgi film karakterleri, Japon çayı, sushi, bonsai (minyatür ağaç) sanatı, origami (kâğıt katlama sanatı) gibi Japon kültürünün önde gelen öğeleri tanıtıldı. Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, etkinliğin Japon kültürünü Türk insanlarla buluşturmak için yapıldığını söyledi.

Baltalimanı Japon Bahçesi’nde yapılan etkinliğe Daikin yetkililerinin yanı sıra Japon Konsolosluğu’nun yöneticileri de katıldı. Programda konuşan Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, Japonya ile ilişkilerin 90. yılında olunduğunu dile getirdi. Japonya’nın ezeli ve ebedi dost olarak tanımlanabileceğini söyleyen Önder, "Ezeli, ebedi dostumuz diyelim Japonya’ya çünkü şimdiye kadar hiç savaşmamışız, hiçbir araya gelmemişiz, karşılıklı zor anlarda hep birbirimizi tamamlamışız. Yani iyi gün dostu, kötü gün dostu Japonya diyebiliriz." dedi.

Söz konusu etkinliğin Japon kültürünü Türk insanlarla buluşturmak için yapıldığını aktaran Önder, "Biz de bir Japon firmasının temsilcisiyiz. Aynı zamanda bu kültürler birbirlerini tamamlıyor. Sadece benzer ilişkiler değil, mesela yaşlılara saygı, büyüklere saygı, geçmişe, gelenek ve göreneklere saygı değil birbirini tamamlayan şeyleri de bir araya getirmek istiyoruz. O yüzden Japon halkıyla Türk insanını belli kültürel paydaşlarda buluşturmak için bu festival düzenlendi." diye konuştu.

Festivalde yapılan tanıtımlar hakkında da bilgi veren Önder, "Festivalde öncelik olarak anime karakterler var. Japon insanının çizgi filmleri ile ilgili bir tanıtım yapıldı. Yarışma yapılıyor. Yine belli başlı Japon oyuncakları ile ilgili, çocuklarla ilgili animasyon var. Yine meşhur Japon çayının seremonisi var. Yine Bonzai ile ilgili, ağaçlar nasıl yetiştirilir, neler yapılır gibi kısa tanıtımlar yapılıyor. Aslında festivalin tanıtımı yeterince yapılmadı, biz 200-300 kişi beklerken binlere yakın izleyici geldi. Bu da Türk halkının Japon halkını ne kadar çok sevdiğini bir göstergesi diyebilirim." şeklinde konuştu.

Türkiye’de Alman, İngiliz, Amerikan okulların olduğunu fakat Japon okullarının olmadığından yakınan Hasan Önder, ilerleyen dönemde Japon okullarının açılması temennisinde bulundu.

Programa katılanlara sushi ve çay ikramı yapıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.