İzsu’ya 503 Kişilik Takviye

İzsu’ya 503 Kişilik Takviye

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağanüstü meclis toplantısın da bir araya gelen meclis üyeleri Bütünşehir Yasası ile birlikte yetki ve sorumluluk alanı genişleyen İZSU Genel Müdürlüğü kadrosunda personel artışını oyladı....

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağanüstü meclis toplantısın da bir araya gelen meclis üyeleri Bütünşehir Yasası ile birlikte yetki ve sorumluluk alanı genişleyen İZSU Genel Müdürlüğü kadrosunda personel artışını oyladı. Bu yöndeki önergeyi karara bağlayan meclis üyeleri, İZSU’ya 201 kadrolu işçi ile 302 memur daha alınmasına oy birliği ile karar verdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetiminde gerçekleşen meclis toplantısında, Bütünşehir Yasası ile birlikte kent genelinde ve özellikle yeni bağlanan çevre ilçelerde artan ihtiyaçlar doğrultusunda ek önlemlere giden belediye yönetimi, köylere, beldelere ve çevre ilçelere rahat hizmet götürebilmek amacıyla hizmet kadrosunu genişletme kararı aldı.

Yerel seçimlerle birlikte yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası kapsamında sorumluluk sahası genişleyen ve görev ile sorumlulukları artan İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde Su Arıtma Dairesi Başkanlığı, Su ve Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı ve Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı olmak üzere üç yeni daire kurulması kararlaştırıldı. Kurulan daire yeni başkanlıklarının 2014-1016 yılına ait mali yılı bütçeleri de İZSU Genel Kurulu’nda onaylanarak yürürlüğe girdi.

10 Nisan 2014’te yayınlanan ve belediyelerin kadro artışına imkan veren 'Belediye ve Bağlı Kuruluşları Norm Kadro İlke Standartlarına Dair Yönetmelik Değişikliği' kapsamında İZSU’ya yaklaşık 500 personel daha alınmasına karar verildi. Hayata geçen değişiklik uyarınca, İZSU’nun bin 384 olan memur kadrosunun bin786’ya, 692 olan daimi işçi kadrosunun da 893’e çıkartılmasına dair önerge meclis tarafından onaylanarak resmen yürürlüğe girdi. Diğer yandan, İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Koruma ve Güvenlik Görevlisi Amirliği’nin Tesisler Dairesi Başkanlığı’na aktarıldığı oturumda, idare bünyesinde yeni açılan dairelerin 2 milyar liralık ek bütçesi de mecliste oy birliği ile kabul edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.