İznik Gölü'nde Kaybolan İki Genç Aranıyor

İznik Gölü'nde Kaybolan İki Genç Aranıyor

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, gece yarısı deniz bisikleti ile İznik Gölü'ne açılan 2 genç kayboldu. Gençler 14 saattir aranırken, aileleri ise İznik Gölü sahilinde gözyaşları içinde gelecek sevindirici bir haber bekliyor. Olay, önceki...

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, gece yarısı deniz bisikleti ile İznik Gölü'ne açılan 2 genç kayboldu. Gençler 14 saattir aranırken, aileleri ise İznik Gölü sahilinde gözyaşları içinde gelecek sevindirici bir haber bekliyor.

Olay, önceki gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Orhangazi'de yaşayan Murat Şeker (18), Kadir Baki Mutlu (23), Hasan Yesin (21), Çetin Özdemir (22) ve Samet Dönmez (25) İznik Gölü Orhangazi sahiline geldi. Çamlık alandaki iskelenin ucunda oturup çerez yiyip sohbet eden gençler göle açılmak istedi.

3 GENÇ DÖNDÜ, 2'Sİ KAYIP

Sahilde zincirli deniz bisikletlerinden birini alarak birlikte göle açılan gençlerden 3'ü 'saat geç oldu, yarın işe gideceğiz' diyerek geri dönerken, Murat Şeker ve Kadir Baki Mutlu biraz daha dolaşacaklarını söyleyerek açılmaya devam etti. Yüzerek sahile çıkan 3 genç, bir süre bekledikleri arkadaşlarından haber alamayınca polise haber verdi.

Gece olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri, arama çalışması başlattı. Sabaha kadar devam eden aramalara rağmen kayıp gençlere ulaşılamadı. Bunun üzerine olay yerine gelen İznik Jandarma Bot Komutanlığı sahil güvenlik ekipleri, ile Bursa'dan gelen AFAD ekipleri arama gerçekleştirdi. Aradan 14 saat geçmesine rağmen kayıp gençlere henüz ulaşılamadı.

AİLELER UMUTLA SAHİLDE BEKLİYOR

Balık adamların da bir süre arama yaptığı gölde, umutlu bekleyiş devam ediyor. Sahilde bekleyen aileler, çocuklarının bulunması için dua ediyor. Gözyaşları içinde bekleyen ailelerin, zaman ilerledikçe umutları azalıyor.

Sahile yüzerek dönen gençlerden Samet Dönmez'in annesi, yaşananları şöyle anlattı: "Anlattığına göre gece gelmişler oturmuşlar, kola içmişler çerez yemişler. Bota binip gezinmek istemişler. Bizimkiler gitmek istememişler. Ancak onlarla birlikte binmişler, biraz gidince yüzerek geri dönmüşler. Öbür çocuklar bir tur atıp gelelim demişler ama bir daha haber alamamışlar. Şaka yapıyorlar diye beklemişler ama ses çıkmayınca polise haber vermişler."

MUHTAR GENÇ: BÖYLE BASİT BİR ARAMAYI YAKIŞTIRAMADIM

Topselvi Muhtarı Halil Genç ise şunları söyledi: "Üç genç göle açılıyor ancak üçü geri dönmek istiyor. Sahile yüzerek çıkıyorlar ancak. Cep telefonları arabada kilitli ve arabanın anahtarı da deniz bisikletinde kalıyor. Bağırıyor ancak ses alamıyorlar. Arkadaşlarından haber alamayınca polise haber veriyorlar. Arama yapıldı bulunamadı. Ancak anladığım kadarıyla biraz gevşek bir arama var. Yani Bursa gibi güzel bir ilde böyle basit bir aramayı yakıştıramadım. Helikopter istedik, yukarıdan botu arasınlar diye ama henüz gelen olmadı."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.