İzmir'e Düğüne Giden Gurbetçi Ailenin Aracı Tır'a Çarptı: 3 Ölü, 6 Yaralı

İzmir'e Düğüne Giden Gurbetçi Ailenin Aracı Tır'a Çarptı: 3 Ölü, 6 Yaralı

Bursa-İzmir karayolunun 51’inci kilometresinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında Avusturya’dan gelen ve İzmir’e düğüne giden gurbetçi aileden 3 kişi hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 6 kişi de hastaneye kaldırıldı. Kazanın,...

Bursa-İzmir karayolunun 51’inci kilometresinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında Avusturya’dan gelen ve İzmir’e düğüne giden gurbetçi aileden 3 kişi hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 6 kişi de hastaneye kaldırıldı. Kazanın, TIR sürücüsünün hatalı dönüş yapması sebebiyle meydana geldiği iddia edildi.

Acı kaza, dün gece saat 23.00 sularında Karacabey Gölkıyı Köyü Kavşağı’nda meydana geldi. İddiaya göre Erdal B. idaresindeki TIR, hatalı bir şekilde dönüş yapınca Avusturya’dan ailesiyle birlikte tatilini geçirmek için Türkiye’ye gelen Nuri Sağlam (53) yönetimindeki yabancı plakalı araç TIR'a çarptı. Bu sırada arkadan gelen Hakan K.’nın kullandığı otomobil de kazaya karıştı. Kazaya tanıklık eden sürücülerin ihbarı ile olay yerine çok sayıda 112 Acil servis ambulansı geldi. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi alırken olay yerine gelen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, araçta sıkışarak hayatını kaybedenleri ve yaralıları çıkardı.

Kazada, Avusturya’dan tatillerini geçirmek için Türkiye’ye gelen ve İzmir’deki bir akrabalarının düğününe gitmek için yola çıktıkları öğrenilen Sağman ailesinden üç kişi öldü. Yabancı plakalı araç sürücüsü Nuri Sağman (53), Vedat Sağman (77) ve Selma Özbingöl (47) hayatını kaybetti. Kazada araçta yolcu olarak bulunan ve yaralanan Özge Fatma Kayalı (22), Nezaket Sağman (65) ve Mustafa Kayalı (55) Karacabey İlçe Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, kazaya karışan otomobil sürücüsü Erdal B. ve ismi öğrenilemeyen iki kişi de Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Jandarma ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri kaza sebebiyle trafiğin aksadığı yolu ulaşıma açmak için büyük gayret gösterdi. Yaklaşık iki saat süren çalışmaların ardından yol yeniden ulaşıma açıldı. TIR sürücüsü Erdal B., jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Cumhuriyet savcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.