İzmir Valiliği, İl Özel İdare Mallarının Hazine'ye Devrinde Israrlı

İzmir Valiliği, İl Özel İdare Mallarının Hazine'ye Devrinde Israrlı

İzmir Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getiren, kapatılan İl Özel İdaresi’nin mallarının paylaşımındaki tartışma giderek büyüyor. Vali Mustafa Toprak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu karşı...

İzmir Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getiren, kapatılan İl Özel İdaresi’nin mallarının paylaşımındaki tartışma giderek büyüyor. Vali Mustafa Toprak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu karşı karşıya getiren malların, İzmir’in iş dünyası, oda ve dernekler de belediyeye devrini istedi. İş dünyası temsilcileri, oda ve dernek başkanları, 12 kişilik heyetle Vali Toprak’ı ziyaret ederek bu taleplerini iletti. Toprak’ın ise Maliye Hazinesi'ne devredilmesi kararını değiştirmediği öğrenildi.

Heyetin Vali Toprak’la görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü fakat bin 167 taşınmaz konusunda herhangi bir gelişme olmadı. Toprak’ın imzası ile Hazine’ye devredilen malların İzmir’de kalması gerektiğini belirten 12 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, taleplerini bir kez daha iletirken önerilerini ve fikirlerini de masaya yatırdı. Görüşmeden sonra bilgi veren İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, “Biz İzmir’in mallarının İzmir’de kalması gerektiğine dair görüşümüzü, zaten basın yoluyla da defalarca aktarmıştık. Normalde işleyen süreci konuştuk. Sonuçta teknik olarak yapılabilecek bir şey olmadığı, hukuki sürecin işleyeceği izlenimini aldık. Bu izlenimi alsak da tüm kurumlar adına İzmir’le ilgili bu tasarrufu doğru bulmadığımızı aktardık. Bize aktarıldığı kadarıyla komisyon kararını almış ve ilgili yerlere aktarılmış. Bundan sonra yeniden toplanması ve komisyonun yeniden karar alması gibi bir durum olduğunu zannetmiyoruz. Bu konudaki görüşümüzü ilettik ve taleplerimizi söyledik. Tüm kurumlar olarak talebimiz, tasfiye olan İl Özel İdaresi’nin mallarının İzmir’e ait olduğu ve İzmir’in tasarrufunda olması gerektiği. Bundan sonraki sürecin ne olacağını oturup bir kez daha birlikte değerlendireceğiz.” dedi.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın da Özel İdare malları konusunda kararın verildiği ve tescillerin başlatıldığı izlenimi aldıklarını belirterek, “Geri adım atılması gibi bir şeyden bahsedilmedi. Kararın yeniden gözden geçirilmesi gibi bir şeyden söz edilmedi. Söylenen tek şey, 'Komisyon kararını verdi, beğenmeyen mahkemeye gider.' Biz bunu anladık. Arkadaşlarımızla komisyon olarak bunu konuyu değerlendirdikten sonra ne yapmamız gerektiğine karar vereceğiz. Vali Mustafa Toprak, malların paylaşıldığını söyledi. Tek tek bütün taşınmazlar için karar verilmiş, tesciller için işlemler başlatılmış. Bu saatten sonra kararın gözden geçirilmesi gibi bir süreç mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Toplantıya İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu adına Zedin Yumli, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük de katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.