İzmir Ticaret Odası Ankara'da Temaslarda Bulundu

İzmir Ticaret Odası Ankara'da Temaslarda Bulundu

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş başkanlığındaki heyet, Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım, Gümrük...

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş başkanlığındaki heyet, Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Müsteşarı Ziya Altunyaldız ile görüştü. Demirtaş ayrıca İZTO’nun Türkiye’deki ur-ge çalışmaları arasında plastik ve kuyumculuk projelerinin en başarılılar seçilmesi dolayısıyla Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Rekabetçilik Zirvesi’nde de konuşma yaptı.

Bakan Yıldız’a, doğalgaz santrallerinin önemli zorluklar içinde olduğunu ve ödeme güçlüğü çektiğini aktaran Demirtaş, “Bugünlerde dert çok, biz de size dert anlatmaya geldik.” dedi. Demirtaş, Anadolu ve Trakya Doğalgaz Santralleri Derneği (DOĞSANT) üyelerinin toplam kurulu güç kapasitesinin 3 bin MW’a yakın olduğuna, yeni üyelerle birlikte bu kapasitenin daha da artacağına dikkat çekerek, “Organize sanayi bölgeleri olarak her bölgede santral kurmayı gündeme aldık ancak maliyetlerin yüksek olması nedeniyle santraller, kendi OSB’lerine dahi elektrik veremedi. Sektör kurak bir sezonda ancak bakanlıkça alınacak önlemler sonunda tüm sektörün gelir elde edeceğine inanıyoruz.” diye konuştu. DOĞSANT üyelerinin sıkıntılarını dinleyen Yıldız ise, “Ziyaretinizden öncesi ve sonrası arasında mutlaka bir fark olacak. Her sorunu titizlikle değerlendireceğim.” dedi.

‘KRUVAZİYER ŞİRKETLERİNİN SORUNUNU ÇÖZMEMİZ LAZIM’

Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Yıldırım'ı da ziyaret eden Demirtaş, kruvaziyer turizmin sıkıntılarını aktardı. Demirtaş, "Artık İzmir’in homeport olmaya ihtiyacı var. Dış hat direkt uçuş bağlantılarının güçlendirilmesine ihtiyacımız var. 2016’ya hazır olmak istiyoruz, bunun için de kruvaziyer şirketlerinin limanla ilgili sorunlarını halletmemiz gerekiyor. Havalimanı ile liman arasındaki bağlantıyı kurmamız şart. Limana kruvaziyer yolcu terminali kazandırılması, İzmir Alsancak Limanı'nda konteyner ve kruvaziyer yatırımlarının devam etmesi, ro-ro ve ro-pax gemilerinin yanaşabileceği bir terminal yapılması gerekiyor.” diye konuştu.

İZTO’NUN PLASTİK VE KUYUMCULUK PROJELERİ EN İYİLER ARASINDA

İZTO’nun Türkiye’deki ur-ge projeleri arasında plastik ve kuyumculuk projelerinin en başarılılar arasında seçilmesi sebebiyle 2. Uluslararası Rekabetçilik Zirvesi’nde de konuşma yapan Demirtaş, “2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefinde İzmir’in önemli bir rolü var. İzmir’in 100 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmesi için teknoloji ve bilgi ihracatı yapması gerekiyor.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.