İzka Teknik Tekstil Ve Kruvaziyer Turizmine Destek Verecek

İzka Teknik Tekstil Ve Kruvaziyer Turizmine Destek Verecek

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Yönetim Kurulu toplantısında, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından hazırlanan “Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi” projesine ve İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) organizasyonu...

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Yönetim Kurulu toplantısında, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından hazırlanan “Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi” projesine ve İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) organizasyonu ile dünyadaki en büyük kruvaziyer fuarı olma niteliğine sahip CruiseShipping Miami Fuarı’na katılım konusunda destek kararı çıktı. Projenin toplam 4 milyon 430 bin TL olan bütçesinin 3 milyon 322 bin TL’lik kısmı İZKA tarafından karşılanacak.

Proje kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’nde yerleşik Üniversite Sanayi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DESUM) bünyesinde teknik tekstil sektörüne yönelik ar-ge çalışmaları ile deneme ve analizlerin yapılacağı bir laboratuvar ve Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme A.Ş. (DEPARK) bünyesinde sektördeki firmalara ulusal ve uluslararası fon kaynaklarına erişim amacıyla proje ve strateji geliştirme faaliyetlerinde danışmanlık ve eğitim hizmeti sunacak bir ofis kurulması planlanıyor.

İZKA’nın başka bir destek kararı da İzmir tanıtımına yönelik oldu. 16-19 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenecek CruiseShipping Miami Fuarı’nda İzmir’in tanıtılması için İZKA, stant bedeli olan 41 bin 500 doları karşılayacak. İZTO'nun organizasyonu ile katılım sağlanacak olan fuar, gerek İzmir’in kruvaziyer turizmi potansiyelinin uluslararası arenada tanıtılması gerekse dünya kruvaziyer turizmindeki gelişmelerin takip edilmesi, İzmir'in ve Türkiye'nin ihtiyaçlarının daha sağlıklı biçimde tespit edilmesi açısından önem taşıyor.

‘İZMİR’İN TANITIMINA YÖNELİK PROJELER BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR’

İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, “İZKA olarak, İzmir’in kalkınması için önem verdiğimiz sektörlerden olan teknik tekstil ve ayrıca İzmir tanıtımı konusunda paydaşlarımızla işbirliği içinde faaliyetler yürütmekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi. Projenin İzmir’de teknik tekstil sektörünün gelişmesi için faydalı bir adım olacağını belirten Vali Toprak, “İzmir’in daha fazla yatırımcı ve turist çekmesi amacıyla tanıtımına yönelik çalışmalarımıza büyük bir önem ve öncelik veriyoruz. Kruvaziyer turizmi, dünyada hızla gelişen ve bulunduğu yere yüksek gelir getiren, orta ve üst gelir grubuna hitap eden bir turizm türü. Ülkemizde ise kruvaziyer turizmi alanında İzmir, son 10 yıldır yükselen performansı ile dikkat çekiyor. İzmir, aldığı pay ile Türkiye’nin üçüncü büyük kruvaziyer limanı. İzmir’in bu potansiyelinin tanıtılması ve performansının daha da geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar önem taşıyor. Bu kapsamda İZTO’nun öncülüğünde yürütülen tanıtım çalışmalarına destek olarak, 2015 CruiseShipping Miami Fuarı’nda İzmir’in tanıtılması için gereken stant bedelini üstleniyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.