İzin Verilmeyen Maket, Ak Saray’ın Tüm Detaylarını Gösteriyor

İzin Verilmeyen Maket, Ak Saray’ın Tüm Detaylarını Gösteriyor

Atatürk Orman Çiftliği’nde Başbakanlık Kompleksi olarak yapımına başlanan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından cumhurbaşkanlığı sarayına çevrilen 'Ak Saray' ile ilgili detaylar maketinde ortaya çıktı. 1000...

Atatürk Orman Çiftliği’nde Başbakanlık Kompleksi olarak yapımına başlanan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından cumhurbaşkanlığı sarayına çevrilen 'Ak Saray' ile ilgili detaylar maketinde ortaya çıktı. 1000 odası bulunan ve yapım maliyeti 1 milyar 370 milyon lira olarak açıklanan sarayın henüz yapılmayan ancak yapılması planlanan kısımlar 1/500 ölçekli modelinde detaylı olarak görülüyor. 'Ak Saray' maliyeti ve büyüklüğü nedeniyle kamuoyunda çeşitli tartışmalara yol açmıştı.

    Antalya’da devam eden 22'nci Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı'nda yer alan Kalyon Model standından yer alan 'Ak Saray' fotoğrafı ilginin odağında yer alıyor. Yapımı tamamlanan ancak izin verilmediği için stantta sergilenmeyen maketin fotoğrafı davetlilere gösteriliyor. Stant duvarında yer alan fotoğrafta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sarayı ifadelerine yer verilirken firmanın hazırladığı broşürde ise T.C Başbakanlık Kompleksi ifadesi yer aldı.

    TAMAMLANMAYAN KISIMLARA TV İLE KAMUFLE ETTİLER

    Kompleksin henüz yapılamayan kısımlarının da yer aldığı stant fotoğrafının basına yansıması üzerine firma yetkilileri televizyon ekranı kullanarak kamuflaj hazırladı. Ancak, ziyaretçilere dağıtılan kataloglarda planın tamamı görüldü.

    Makette henüz tamamlanamayan projenin 13 kısmının daha bulunduğu görülüyor. Bunlar arasında köşk, cami, külliye, konferans salonları ve sosyal tesisler yer alıyor. Makette Renaissance Construction (Rönesans Holding ) logosu yer alıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.