İzci dernek başkanları Konyada buluştu

İzci dernek başkanları Konyada buluştu

İzci Dernekleri Federasyonuna bağlı derneklerin başkanları Konyada buluşarak, izciliğin geleceğini masaya yatırdılar

Konya-Hekim evi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıya federasyona üye derneklerden,  Konya Mevlana İzcilik Dağ. Gençlik Spor Kulübü, Mersin Adil İzci Gençlik ve Spor Kulübü, Ankara Barış İzci spor kulübü, Büyük İstanbul Gençlik ve Spor Kulübü,  Ankara Çankaya İzci spor kulübü, Ankara Eryaman 2 izci spor kulübü, Kayseri Erciyes İzcilik ve Doğa Spor kulübü, İstanbul Fatih Gençlik ve Spor Kulübü, Ankara  Kâşif İzci spor kulübü, Kırıkkale Kızılırmak izcilik ve spor kulübü, Antalya Lara Barış İzcilik ve Spor kulübü, İstanbul İzcilik ve Doğpa spor kulübü başkanları ve İzci Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemal Baykan katıldı.
Başkanlar toplantısında izciliği geleceği masaya yatırılırken, bundan sonra izcilik adına neler yapılır konuları irdelendi. Toplantı sonunda İzci Dernekleri Başkanları ortaklaşa hazırladıkları basın açıklamasında ise şu sözlere yer verdiler: “Milli Eğitim Bakanlığı yüzellibin nüfusu olan izcilik bölümünü bir hamlede kapattı. Hiçbir gerekçesi yok. İzcilik federasyonu, aile şirketi haline dönüştüğü için izcilik diye bir şey bırakmadı. Kısaca hem ihmal edildi hem de imha edildi.
İzcilik yaparak öğrenmektir. Açık havada icra edilir. Akran grubu ile birlikte yapılan aşama aşama gerçekleşen bir eğitim sürecidir. Yetişkin rehberliğinde yapılan, çocuk ve gençlerin kendilerinin planlayıp kendilerinin uyguladıkları bir eğitimdir. İzci Dernekleri Federasyonu (İDEF) Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Kayseri, Kırıkkale, Antalya, Mersin illerinde örgütlenmiş, dünya standartlarında yapılanmasını tamamlamış bir izci kuruluşudur Türk İzciliğinin içinde bulunduğu badireden kurtarılması için her kurumla işbirliğine açıktır. Bu konuda öncü rol oynamaya kendini adamıştır.
İDEF misyonu gereği, izcilikle ilgili sivil izcilik federasyonlarının bir konfederasyon çatısı altında birleşmelerine de öncülük etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde İl İzci Kurulu Başkanlığı yaparken dairenin kapatılması ile boşa çıkan İl İzci Kurulu başkanlarından isteyenler, kontenjan nispetinde İDEF temsilcisi olarak atanacaklardır. Okullardaki izciler ve lider eğitimciler, İDEF himayesinde yerel, ulusal ve uluslar arası izcilik organizasyonlarına iştirak etme imkânı bulacaklardır”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.