İYİ Parti'den seçim beyannamesi: Cumhurbaşkanı 7 yıl görev yapacak

İYİ Parti'den seçim beyannamesi: Cumhurbaşkanı 7 yıl görev yapacak

İYİ Parti'nin seçim beyannamesine göre Cumhurbaşkanı 7 yıl görev yapacak.

İYİ Parti, seçim beyannamesini açıkladı. “Adil Türkiye, Saygılı Türkiye, Nitelikli Türkiye, Güçlü Türkiye” başlıklarından oluşan beyannamede yer alan; “Cumhurbaşkanının istisnai nitelikte tek başına yapabileceği işlemleri Anayasa’da açıkça düzenleyeceğiz. Bir dönem seçilebilmesi kuralını kabul edecek ve görev süresini 7 yıl ile sınırlı tutacağız”, “RTÜK’ün siyasi bir baskı aracı olarak kullanılmasına son vereceğiz”, Asgari ücreti uygun makroekonomik göstergelere dayanan, bilimsel ve insani kriterleri gözeten bir formülle belirleyeceğiz”, “Bütün doğumların, her yerde ücretsiz ve uzman sağlık personeli yardımıyla gerçekleşmesini temin edeceğiz”, “Seçim barajını yüzde 3’e düşüreceğiz”, “Çocukların şiddet, cinsel istismar ve sömürüsüne karşı her türlü tedbiri alacağız”, “Tüm Türkiye’de musluk suyunu içilebilir hâle getireceğiz” vaatleri dikkat çekti.

İYİ Parti'nin seçim beyannamesi ve milletvekili adayları tanıtım toplantısı bugün Ankara’da ATO Congresium'da yapıldı. İYİ Parti Seçim Beyannamesi, “Adil Türkiye, Saygılı Türkiye, Nitelikli Türkiye, Güçlü Türkiye” isminde 4 başlıktan oluşuyor.

"Adil Türkiye" başlığında; “Türkiye’de adaleti sağlamak için hukukun üstünlüğünü tanıyıp yargı bağımsızlığını tesis etmekten çok daha fazlası gerekiyor. Bu yüzden de İYİ Parti olarak biz, öncelikle; her bir vatandaşına eşit yaklaşan ve her birine aynı fırsatları sağlayan bir sosyal devlet anlayışını inşa edeceğiz” denildi.

Beyannameden öne çıkan başlıklar şöyle:

“CUMHURBAŞKANININ BİR DÖNEM SEÇİLEBİLMESİ KURALINI KABUL EDECEK VE GÖREV SÜRESİNİ 7 YIL İLE SINIRLI TUTACAĞIZ”

“Cumhurbaşkanlığını; milletin ve devletin birliğini temsil eden, devletin başı sıfatıyla temsili görev ve yetkilere sahip tarafsız bir makam olarak düzenleyeceğiz. Cumhurbaşkanının istisnai nitelikte tek başına yapabileceği işlemleri Anayasa’da açıkça düzenleyeceğiz. Bir dönem seçilebilmesi kuralını kabul edecek ve görev süresini 7 yıl ile sınırlı tutacağız. Cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisine son vereceğiz. Cumhurbaşkanlığının kullanımındaki saray, köşk ve yalıları halkın kullanımına açacağız. 4. Cumhurbaşkanlığının kullanımındaki uçak sayısını azaltacağız. Yasama yetkisinin korunması için milletlerarası sözleşmelerden geri çekilme yetkisinin Meclis’e ait olduğunu anayasal güvence altına alacağız.

“ÜST DÜZEY GÖREVLERE ATANAN KADIN YÖNETİCİLERİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ”

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının Meclis tarafından etkili şekilde denetlenmesini sağlayacağız. Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun şeffaflık, hesap verebilirlik, iç kontrol ve denetim gibi alanlarına ilişkin hükümlerine tabi olmasını sağlayacağız. Üst düzey görevlere atanan kadın yöneticilerin sayısını arttıracağız. Kamu çalışanları arasında ücret ve maaş adaletini sağlayacağız.

TCMB bilançosuna ilişkin muhasebeleştirme standartlarında şeffaflık ve istikrar sağlayacağız. Merkez Bankası rezervlerinin şeffaf olmayan bir biçimde ve dolambaçlı yollarla satışına ilişkin işlemleri, idari ve hukuki denetime tabi tutacağız. Tespit edilen hata, usulsüzlük, yolsuzluk ve kamu zararının sonuna kadar takipçisi olacağız. Belediye başkan ve yardımcılarının birinci ve ikinci derece kan ve sıhri akrabalarının; özel kalem müdürlüğü, müşavirlik, danışmanlık görevlerine getirilmesini yasaklayacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum