İyi ki varsın pehlivan

İyi ki varsın pehlivan

Güreş Federasyonunun 2013 yılı faaliyet programında yer alan Yıldızlar Güreş Ligi maçları tamamlandı.

Güreş Federasyonunun 2013 yılı faaliyet programında yer alan Yıldızlar Güreş Ligi maçları tamamlandı. Konya Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda gerçekleştirilen organizasyonda Selçuklu Belediyespor güreşçisi Cihat Liman 50 kiloda birincilik kürsüsüne çıktı . Güreş Federasyonunca ilk kez düzenlenen yıldızlar güreş ligi 90'a yakın takımın ve yaklaşık 900 güreşçinin katılımıyla gerçekleşti. Müsabakalar sonucunda takım sıralamasında ilk 16'ya girenler 2014 yılında 1.ligde 17 ve 32 arasında yer alan takımlar ise 2.ligde mücadele etme hakkı elde etti.

Selçuklu Belediye Sporlu 50 kg güreşçisi Cihat Liman çıktığı 5 maçı kazanarak adını finale yazdırdı. Müsabakalara kötü başlayan Selçuklu Belediyesporlu güreşçiler son gün toplamış olduğu puanlar ile 90 takım içinde 28 inci sıraya girmeyi başararak 2014 yılında yıldızlar 2. liginde mücadele etmeye hak kazındı.

BAŞKAN AKSOY SPORCULARI KUTLADI

Selçuklu Belediye Spor Kulübü Başkanı Selçuk Aksoy yaptığı açıklamada “Takım olarak son zamanlarda çok iyi işler yapmaya başladık. Güreşte başarıyı yakalamanın çok zor olduğunu biliyoruz, özellikle bu yaş gruplarında Türkiye de çok ciddi mücadele ve rekabet yaşanıyor. Bizde bunun bilincinde yolumuza devam edip her geçen gün sabırlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürekli başarı grafiğini yükselten çok genç bir ekibe sahibiz. Burada Cihat Liman haricinde bir çok madalya alabilirdik ancak ev sahibi olmanın avantajını sporcularımız dezavantaja çevirdi. Yaşlarının küçük olması seyirci baskısını kaldıramadı. Çocuklarımızın kalitesini biliyoruz ve onlara güveniyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki zamanlarda bu başarıyı dünya minderlerinde de yakalayacağız. Sporcumuzun burada kazanmış olduğu şampiyonluk büyük önem taşımakta. Emeği geçen şampiyon kardeşimiz Cihat'a, müsabakalarda mücadele eden diğer sporcularımıza ve antrenör Yavuz Özkış'a teşekkür eder başarılarının devamını dilerim." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.