İthalat-ihracat Ve Gümrük Alanında Çalışanlara Uluslararası Ticaret Eğitimi

İthalat-ihracat Ve Gümrük Alanında Çalışanlara Uluslararası Ticaret Eğitimi

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği ve İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ); ithalat-ihracat, gümrük alanında çalışanlara dünya ticareti ile ilgili eğitim verecek.5 haftaya yayılan eğitimde konu anlatımını gümrük müşavirleri ve...

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği ve İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ); ithalat-ihracat, gümrük alanında çalışanlara dünya ticareti ile ilgili eğitim verecek.

5 haftaya yayılan eğitimde konu anlatımını gümrük müşavirleri ve öğretim üyeleri yapacak.

2008 bunalımının dünya ticaretinde yeniliklere neden olduğunu belirten İGMD Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Gündüz “ Bunalımın aşılması ve devamlı büyüme için Avrupa Birliği (AB) ‘Avrupa 2020’ stratejisini hayata geçirdi. Muhtemel bunalımlara karşı güçlü kılacak ekonomik yapılanma planlayan Avrupa 2020 Stratejisi; AB’yi dünyanın en rekabetçi, en dinamik ekonomisi haline getirmeyi hedeflemekte. Bizim en büyük dış ticaretimiz AB’ye. Onun için AB’nin 2020 Stratejisine uygun yapılanmamızı tamamlamamız ve bu stratejiye göre çalışmamız gerekiyor.” dedi.

Yeni ticaret anlayışının gümrüklerde de karşılığı olduğunu anlatan Gündüz, şöyle devam etti:

“Dünya ticaretinin seri, kolay ama güvenlikli yapılabilmesi için gümrükler elektronik ortama adapte edildi. Avrupa 2020 Stratejisi çerçevesinde biz de 2020’de bütün gümrük uygulamalarını elektronik ortamda yapmaya başlayacağız. Bu şu anlama gelmekte; kayıtlı ekonomiye geçiş ve daha çok iç denetim. Şirketler kayıtlarını tutmazlarsa, dünya güvenlik anlayışına (çevre ve doğaya, insan sağlığına zarar vermeyen ürün üretmek) uygun üretim yapmazlarsa hem müşteri kaybedecekler hem de çok ciddi maddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar.”

Gündüz, ayrıca Türkiye’den firmaların AB ile ticaret yaparken çok daha dikkatli olması uyarısında bulundu. Dış ticaret uzmanları ve gümrük müşavirlerinin ortak dil kullanmaları gerekliliğini vurgulayan Gündüz, şunları ifade etti:

“ İTİCÜ ile hayata geçirdiğimiz eğitimler gümrük müşavirleri, müşavir yardımcıları ve dış ticaret uzmanlarına ortak dil kullanma konusunda önemli katkıda bulunacak. Şu aşamada gümrük uygulamaları malın gümrüğe gelmesiyle değil daha malın hammaddesinin satın alınması aşamasında başlamakta. Bu nedenle şirketlerde dış ticaret uzmanlarının gümrük müşavirlerini doğru bilgilendirmesi gerekmekte. Gümrük müşavirleri de yeni dünya gümrük anlayışını iyinlamalılar ve yorumlamalılar, hizmet verdikleri yeri doğru yönlendirmeliler. Bu eğitimler gümrük müşavirleri ve beraber çalıştıkları dış ticaret uzmanlarının gümrük ortak dilini kullanmalarına imkan sunacak.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.