İtalyan Hastanın ‘ebola’ Taşımadığı Tespit Edildi

İtalyan Hastanın ‘ebola’ Taşımadığı Tespit Edildi

Nijerya’dan Türk Hava Yolları (THY) ile gelen ve ‘Ebola’ şüphesi ile gözlem altına alınan İtalyan hastanın yapılan ile tetkikler sonucunda ‘ebola’ virüsü taşımadığı tespit edildi. Genel durumu iyi olan hastanın bugün saat 12.00’de...

Nijerya’dan Türk Hava Yolları (THY) ile gelen ve ‘Ebola’ şüphesi ile gözlem altına alınan İtalyan hastanın yapılan ile tetkikler sonucunda ‘ebola’ virüsü taşımadığı tespit edildi. Genel durumu iyi olan hastanın bugün saat 12.00’de taburcu edilmesi ve İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan İtalya’ya uğurlaması planlandı.

Sağlık Bakanlığı, ‘ebola’ virüsü şüphesi ile gözlem altına alınan İtalyan hasta ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Bakanlık açıklamasında; İtalyan uyruklu 23 yaşındaki kadın yolcunun yüksek ateş ve kusma şikayeti nedeniyle Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi ile temasa geçildiği, uçaktan indirilmeden tedbir amaçlı gözlem altına alınarak özel donanım sağlanan 112 Acil ambulansı ve şeffaf karantina kabini ile İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildiği aktarıldı. Nijerya’dan sıtma teşhisi konularak tedavisine başlanan hastanın uzmanlar tarafından yapılan muayene ve ileri tetkikler sonucunda ‘ebola’ olmadığı bilgisi verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.