İtalya Basınında Cumhurbaşkanı Seçimi Yansımaları

İtalya Basınında Cumhurbaşkanı Seçimi Yansımaları

Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün gerçekleştirilen 12. cumhurbaşkanı seçiminden yeterli çoğunlukta oy alarak yeni cumhurbaşkanı seçilmesi İtalya basınında da yer buldu. Birçok gazete ve haber kanalının son dakika gelişmesi...

Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün gerçekleştirilen 12. cumhurbaşkanı seçiminden yeterli çoğunlukta oy alarak yeni cumhurbaşkanı seçilmesi İtalya basınında da yer buldu. Birçok gazete ve haber kanalının son dakika gelişmesi olarak verdiği haberlerde, Erdoğan'ın, Ankara'ya gitmeden önce 'sultanların camisi' olarak altı çizilen İstanbul Eyüp Sultan Camii'nde namaz kıldığı bilgisine yer vermesi dikkat çekti.

İtalya basınında Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden zaferle çıktığı kaydedilirken, bazı gazete ve haber kanallarında Erdoğan'a 'sultan' benzetmesi yapıldığı da gözlendi.

La Repubblica gazetesi "Erdoğan yeni cumhurbaşkanı: Şimdi sosyal barış zamanı" başlığıyla verdiği haberde sonuçların açıklanmasının ardından Erdoğan'ın sultanların ve halifelerin camisi Eyüp Sultan Camii'ne gittiğine dikkat çekildiği gözlendi. Erdoğan'ın skandallar ve protestolar arasında sekizinci kez sandıktan galip çıktığını kaydeden gazete Erdoğan'ın "Demokrasiyi geliştireceğiz" diyerek yeni döneme yönelik mesajlarını okuyucularına aktardı.

Corriere Della Sera gazetesi Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiğini "Erdoğan seçimleri kazandı ve sultanların camisinde namaz kıldı" başlığıyla verdi. Haberde Erdoğan'ın zaferiyle ilgili "Ankara'nın Sultanı'nın siyasi yükselişi" ara başlığı altında Erdoğan'ın özgeçmişine de yer verildi.

Resmi haber ajansı Ansa, haberi " 'Sultan' Erdoğan'ın zaferi: Ben yeni Türkiye'nin cumhurbaşkanıyım" başlığıyla verdi. Haberde Erdoğan'ın yeni Türkiye vurgusuyla yaptığı balkon konuşmasından notlar aktarıldığı gözlendi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.