İtalya açıklarında 'Titanik' dehşeti: 3 ölü

İtalya açıklarında 'Titanik' dehşeti: 3 ölü

Akdeniz ülkelerinden İtalya'da önceki gün korkunç bir kaza meydana geldi

Akdeniz ülkelerinden İtalya'da önceki gün korkunç bir kaza meydana geldi. 4 bin 200 kişiyi taşıyan gezi gemisi, Toskana adası yakınlarında karaya oturdu. Kazada 3 kişi öldü, 69 kişi ise kayıp. Gemide bulunan 9 Türk'ün ise sağlık durumu iyi. Kazazedelerden Ajlan Barut, "Aynı Titanik'teki gibi demirlere yaslandık. Eşimle helalleştim." dedi.

-'Costa Concordia' adlı gezi gemisi, Savona, Marsilya, Barcelona, Cagliari ve Palermo'yu kapsayan bir gezi için önceki gün akşam saatlerinde Civitavecchia kentinden yola çıkmıştı. Ancak 4 bin 200 kişinin içinde bulunduğu gemi seyahati kazayla sonuçlandı. İtalya açıklarında karaya oturan gemiden 3 kişi hayatını kaybederken, 69 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Gemide bulunan 9 Türk'ün ise sağlık durumları iyi. Türk kazazedelerden Ajlan Barut, gemiden en son inen 100-150 kişinin arasında bulunduğunu belirterek, "Gemi 60-70 derece yattı. Eşimle helalleştim, aynı Titanik'teki gibi demirlere yaslandık." dedi. Kazanın, kaptanın hatasından kaynaklandığını dile getiren Barut, "Bizi bir saat beklettiler. Sonra anons yaptılar. Gemide bir şey yok, can yeleklerinizi çıkarın, kamaralarınıza gidebilirsiniz diye. Ben inanmadım ve eşime bir yere kıpırdama dedim. Felaket bir şeydi." diye konuştu. Gemiye güle oynaya bindiklerini ifade eden Yüksel Tunççelik de, "Böyle bir şeyin olabileceği aklımıza gelmedi. Feci bir şeydi. Bir anda, saliseler içinde gemi çarptı ve anında yan yattı." dedi. 9 Türk yolcudan 7'si, kazayla ilgili tazminat ve diğer ayrıntılar belli olana kadar İtalya'da kalmaya karar verdi. Türk kazazedeler, Roma havaalanındaki Hilton Oteli'nde kurulan koordinasyon merkezine getirildi. Türk yolcuların isimleri şöyle: Egemen Mustafa Filiz, Seher Filiz, Hasan Filiz, Sırrı Tayfun Bora, Deniz Bora, Mustafa Tunççelik, Yüksel Tunççelik, Ajlan Barut ve Reyhan Dinç.

Kazazedeler arasında çok sayıda Alman, Uzakdoğulu ve Ukraynalı olduğu da gözlendi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, gemide bulunan 45 vatandaşlarının durumunun iyi olduğunu ifade etti. Kurtarılanlar Giglio adasındaki okul binaları, oteller ve kiliseye yerleştirildi. Bin 500 nüfuslu Giglio halkından, kurtarılan yolcuları evlerine almaları istendi. Geminin bağlı olduğu Costa Cruise şirketi, kazanın sebebi ve kayıplarla ilgili bir bilgi vermedi. İtalyan sahil güvenlik ekipleri, geminin 20 derecelik bir açıyla karaya oturduğunu, batma tehlikesinin bulunmadığını aktardı. ROMA CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.