İsviçre’de Örken rüzgarı

İsviçre’de Örken rüzgarı

İsviçre’nin Bern kentinde düzenlenen "Tour de Bern" yol yarışında ikinciliği elde eden Ahmet Örken, zirvedeki yerini koruyarak genel klasman liderinin giydiği altın formayı giymeye hak kazandı

33.9 km. lik parkurda 3 tur üzerinden koşulan 102 km. lik Genç Erkekler yol yarışında mücadele eden 71 sporcu arasında sporcularımızdan Ahmet Örken, Rasim Reis, Mustafa Çarşı ve İlhan Çelik’te yer alırken yarışın son turundaki yüzde 9’luk eğimi olan yokuşta iyice dağılan ana grubun önünde sadece 16 bisikletçi kaldı. Yarışın son 20 kilometresine girildiğinde aralarında sporcumuz Ahmet Örken’in de yer aldığı bu grup arayı gittikçe açarak son 2 kilometreye kadar toplu halde geldi. Son iki kilometrede başlayan birincilik mücadelesinde ardı ardına gelen ataklar sonunda kaçan İsviçreli bisikletçi yakalanmasına 5 metre kala yarışı ilk sırada tamamlarken sporcumuz Ahmet Örken grup finişinde bir kez daha galip gelerek yarışta 2. liği elde etti ve sahip olduğu lider forması (Golden Jersey) bir sonraki yarışta da giymeye hak kazandı.

Diğer sporcularımızdan İlhan Çelik yarışı 32. sırada tamamlarken, Rasim Reis 50., Mustafa Çarşı ise bir önceki yarıştaki kazasından kaynaklanan rahatsızlığı nedeniyle yarışı uzun süre sürdüremedi ve zaman barajına takıldı. Aynı gün düzenlenen Elit Erkekler yol yarışı ise aynı parkurda 5 tur üzerinden koşuldu. 170 km. lik bu yarışa katılan 112 bisikletçiden yarışı tamamlayabilen 67 sporcu arasında yer alan sporcumuz Recep Ünalan 42 km/h ortalama ile biten zorlu yarışı 34. sırada tamamladı. İsviçre’de zorluk derecesi yüksek yarışlardan biri olarak bilinen bu yarışı, zamana karşı Dünya Şampiyonu İsviçre’li ünlü bisikletçi Fabian Cancellara da sonuna kadar izledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.