İsveş’in 2 Günde Verdiği Cevap Dışişleri Bakanlığı'ndan 2 Ayda Geldi

İsveş’in 2 Günde Verdiği Cevap Dışişleri Bakanlığı'ndan 2 Ayda Geldi

Asala terör örgütü tarafından öldürülen amcasının hakkını aramak isterken baskılara maruz kaldığını iddia ederek başka ülkelere sığınma talebinde bulunan Celal Kemal Balkar’a, yazı yazdığı İsveç Büyükelçiliği’nden 2, Norveç...

Asala terör örgütü tarafından öldürülen amcasının hakkını aramak isterken baskılara maruz kaldığını iddia ederek başka ülkelere sığınma talebinde bulunan Celal Kemal Balkar’a, yazı yazdığı İsveç Büyükelçiliği’nden 2, Norveç Elçiliğinden 5 günde, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan ise iki ayda cevap geldi.

1983 yılında Belgrat Büyükelçisi iken ASALA terör örgütü tarafından öldürülen Galip Balkar’ın yeğeni Celal Kemal Balkar, devlet tarafından şehit yakınlarına tanınan hakların kendilerine de tanınması için başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili yerlerden talepte bulundu. Amcasının bekar olduğu için en yakın varisi olarak kendisinin bulunduğunu öne süren yeğen Balkar, ancak yıllardır uğraşmasına rağmen şehit yakını sayılmadıklarına tepki gösterdi. Bu hak araya giriştikten sonra üzerlerine polis ve kamu görevlileri tarafından baskı yapıldığına dikkat çeken Balkar, "Ülkemde kendini rahat ve güvende hissetmiyorum.” diyerek Norveç ve İsveç Büyükelçiliklerine yazılı talepte bulunarak sığınma talebinde bulundu. Aynı talebi BİMER vasıtasıyla Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na da ileten Balkar, İsveç Büyükelçiliği’nden 2, Norveç Büyükelçiliği’nden ise 5 günde cevap gelmesine rağmen Dışişleri Bakanlığı’ndan 2 ayda cevap gelmesine tepki gösterdi. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER’ den iki ay sonra "Sayın CELAL KEMAL BALKAR, Bimer Başvuru Numaranız: 419948

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne başvurmanız gerekmektedir. Saygılarımızla.” Cevabını alan Balkar, şöyle konuştu: “Aynı cevabı İsveç Büyekelçiliği üstelik Türkçe olarak 2 gün sonra, Norveç Büyükelçiliği ise 5 gün sonra verdi. Kendi ülkemden ise dönüş 2 ay sonra oldu. Bize verilen değer işte bu." diyerek tepkisini dile getirdi.

İsveç Büyükelçiliği’nden iki günde gelen cevap şöyle:

"Celal Kemal Balkar

İsveç’in göçmenlik programı bulunmamaktadır. Koruma amaçlı oturum izni başvurularında karar İsveç Göçmenlik Dairesi tarafından alınır ve başvuru elciliklere ya da konsolosluklara yapılamaz. Maalesef, Ankara’da bulunan İsveç Büyükelçiliği iltica başvurusu kabul edemez.

Daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki internet sitesinden bilgi aliniz; http://www.migrationsverket.se/info/skydd_en.html. Ya da Türkiye’de bulunan UNHCR (Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi) ile iletişime geçiniz. Saygılar."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.