İsveç’ten Suriyeli Mültecileri Sevindiren Haber

İsveç’ten Suriyeli Mültecileri Sevindiren Haber

Birçok Batılı ülkenin aksine yaptığı bütün açıklamalarda Suriye’de yaşanan drama dikkat çeken İsveç, ülkesinde geçici oturum müsaadesi ile yaşayan Suriye kökenli mültecilerin tamamına süresiz oturum vermeye karar verdi.

Birçok Batılı ülkenin aksine yaptığı bütün açıklamalarda Suriye’de yaşanan drama dikkat çeken İsveç, ülkesinde geçici oturum müsaadesi ile yaşayan Suriye kökenli mültecilerin tamamına süresiz oturum vermeye karar verdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İsveç Göçmen Dairesi (Migrationsverket) savaş suçları ve insanlığa karşı suç işleyenler dışındaki bütün Suriyeli mültecilere süresiz oturum verileceğini bildirdi.

Göçmen Dairesi, Suriye’deki durumun her geçen gün daha da kötüleştiği ve “ülkedeki aşırı şiddet yayıldığı” için böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Bu kararla birlikte İsveç’te bulunan ve geçici oturum müsaadesine sahip 8 bin kişinin süresiz oturuma kavuşacağı tahmin ediliyor. Süresiz oturum hakkına kavuşan Suriyeli mülteciler ailelerini de İsveç’e getirebilecek.

Söz konusu karar Suriyeli mülteciler tarafından büyük sevinçle karşılandı. Diğer taraftan İsveç’in Suriyeli göçmenlere süresiz oturum vereceği haberlerinin yayılmasının insan kaçakçılarını harekete geçirmesinden endişe ediliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İsveç Suriyeli Araplar Kültür Derneği yetkililerinden Malek Laesker, “İsveç’in kapılarını Suriyeli göçmenlere açmasının pozitif ve negatif tarafları var.” dedi. Laesker, “İsveç’te zaten göçmenler üzerinde devam eden bir tartışma var, umarım bu kararla birlikte politikacılarımız oluşacak sorunları daha hassas bir şekilde çözerler.” dedi.

İsveç nüfus itibariyle çok daha küçük olmasına rağmen Almanya’nın ardından Avrupa Birliği’nde en fazla Suriyeli mülteciyi kabul eden ülke durumunda. 2012 ve 2013 yılında toplam 17 bin 400 Suriyeli İsveç’e iltica etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.