İsveç Partisi, Seçim Çalışmalarını Kulu'ya Taşıyor

İsveç Partisi, Seçim Çalışmalarını Kulu'ya Taşıyor

İsveç'te sağ koalisyon hükumetinin en büyük partisi Moderat, seçim çalışmalarını Konya'nın Kulu ilçesine taşıma kararı aldı.İsveç'te yaşayan ve 40 binin üzerinde İsveç vatandaşı Kululunun oy kullanma potansiyelini göze alan Moderat...

İsveç'te sağ koalisyon hükumetinin en büyük partisi Moderat, seçim çalışmalarını Konya'nın Kulu ilçesine taşıma kararı aldı.

İsveç'te yaşayan ve 40 binin üzerinde İsveç vatandaşı Kululunun oy kullanma potansiyelini göze alan Moderat Parti, 2 kişilik bir heyeti Kulu sokaklarında seçim çalışmasını yapması için Türkiye'ye gönderiyor.

İsveç parlamentosunda Moderat Parti adına görev yapan Türk asıllı milletvekili Sedat Doğru ile Moderat Parti Parlamento sekreteri bir kadın, salı günü Kulu'ya giderek sokaklarda seçim broşürü dağıtacak.

Ayrıca, 14 Eylül'de İsveç'te yapılacak genel ve yerel seçimler için 27 Ağustos'ta Kulu'ya da sandık kurulacak. İsveç'in Kulu Fahri Konsolosluğu binasına kurulacak sandıkta, şuan Kulu'da tatilini geçirmekte olan gurbetçilerin oy vermesi sağlanacak.

2010 seçimleri öncesi de şimdiki Başbakan Fredrik Reinfeldt, Kulu'ya ziyaret etmiş, Kulu'da çeşitli temaslarda bulunmuştu.

Geçtiğimiz haziran ayında da İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, fahri konsolosluk açılışı ve bir dizi ziyaretler için Konya'nın Kulu ilçesine gitmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.