İsveç Merkez Bankası Faiz Oranlarını Sıfıra İndirdi

İsveç Merkez Bankası Faiz Oranlarını Sıfıra İndirdi

İsveç Merkez Bankası (Sveriges Riksbank) tarihi bir kararın altına imza atarak gösterge faiz oranlarını sıfıra indirdi. İsveç Merkez Bankası Başkanı Stefan Ingves, enflasyon net bir şekilde toparlanana kadar faiz artırımı yapmayacaklarını...

İsveç Merkez Bankası (Sveriges Riksbank) tarihi bir kararın altına imza atarak gösterge faiz oranlarını sıfıra indirdi. İsveç Merkez Bankası Başkanı Stefan Ingves, enflasyon net bir şekilde toparlanana kadar faiz artırımı yapmayacaklarını belirtti.

Karar piyasalar için sürpriz oldu. Piyasa uzmanı Claes Hemberg, karar karşısında şoka uğradığını belirtirken, gösterge faiz oranlarının yüzde 0,25'ten, yüzde 0,10'a düşmesini beklediklerini belirtti. Bu kararın konut kredisi alanların işini kolaylaştıracağını kaydeden Hemberg, konut fiyatlarının da artmasını beklediğini ifade etti. İsveç kronunun uluslararası paralar karşısında değer kaybedeceğini de sözlerine ekleyen Hemberg, merkez bankasından faizsiz kredi alan diğer bankaların kârını artıracağını vurguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.