İsveç lokantası tuttu

İsveç lokantası tuttu

Nüfusunun büyük bölümü İsveçte olan Kuluda faaliyet gösteren İsveç Lokantası ilçenin en gözde mekanlarının arasında yer alıyor. 15 yıldır İsveç Lokantasını işleten Haydar Bircan, iş yerinin isminden dolayı büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Bircan, “Kulu denilince akla gelen ilk isim İsveç. Bizim en büyük gelir kaynağımız İsveç.
Ben de uzun yıllar orada bulundum. İsveç’e ayrı bir minnet borcumuz var. Bunun için bende işyerimin adını bu şekilde koydum. İş yerimin ismi İsveç Lokantası ama yemeklerimiz tamamen kendimize has tadlar. Ama dışardan gelen insanlarımızın büyük ilgisini çekiyor. Örneğin son olarak İsveç Başbakanının buraya gelerek yemek yemesi bizim için bir gurur oldu” dedi.
İsveç isminin ekonomi yönünden mutlaka ayrı bir getirisi olduğunu da dile getiren Bircan, “Lokantamız Kulu ilçesinde oldukça tutuldu. Izgara, pide, et yemekleri, sebze yemekleri ile sadece ilçe halkımızın değil yol üstünde olmamız nedeni ile gelip giden yolcularımızın da uğrak yeri oldu. İsveç Başbakanının buraya kadar gelerek burada dinlenmesi yemek yemesi ayrı bir reklamımız oldu. İsveç Lokantası adını koymak benden önce burada hizmet veren Mehmet Ünsal ağabeyin fikri idi. Ondan sonra 15 yıldır da ben işletiyorum. İsveç’e ilk gidenlerden olan Mehmet Ünsal ağabey kazandığı ile burada açtığı iş yerinin adını İsveç koydu. Bizlerde o geleneği devam ettiriyoruz. Lokantamız sadece ilçemizde değil İsveç’te de tanınıyor. Bunun yanı sıra yol üzeri olması nedeniyle birçok sanatçımızın yanı sıra iş ve siyaset dünyamızın tanınmış isimleri müşterimiz oldu” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.