İstiklal Marşı Derneği’nden 3. Sene-i Devriye Merasimi

İstiklal Marşı Derneği’nden 3. Sene-i Devriye Merasimi

İstiklal Marşı Derneği Konya Şubesi, Genel Başkan İsmet Özel’in konuşmacı olarak katılacağı ‘Sen Şehit Oğlusun! Kaç Sene Geçti?’ konulu konferans düzenliyor.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 89. ve İstiklal Marşı Derneği’nin kuruluşunun 3. sene-i devriyesi münasebetiyle düzenlenen program 13 Mart 2010 Cumartesi günü Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

Konya halkını konferansa davet eden İstiklal Marşı Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Küçükşakalak, derneğin Konya Şubesi’nin de 2. sene-i devriyesi olduğunu aktardı. Konya Şubesi olarak daha çok içe dönük üyelerin liyakatini artırmak amaçlı eğitim çalışmaları yürüttüklerini anlatan Durmuş Küçükşakalak, bunlardan bir tanesinin ‘eskimez yazı’ ile okur yazar olmaya çalışmak olduğunu aktardı.
Kuruluşundan bu yana derneğin çatısı altında zikredilen ve İstiklâl Marşı Derneği’nin kendine mahsus duruşunu, niçin son ocak olduğunu sarahate kavuşturan ifadeler  “İstiklâl Marşı Derneği'nin Diline Doladığıdır” kitabının basıldığını da ifade eden Durmuş Küçükşakalak, özel tasarımı ile hem kitap hem de her sayfası bir kartpostal özelliği taşıyan çalışmayı temin etmek isteyenlerin derneğe başvurmalarını istedi.
Kitabın Önsözü Şöyle :
İstiklâle varışımız var olma hakkımıza delil olacağı için “Millî Marşımız” yazıldı. İstiklâl Marşı Derneği millî marşımızın gayesine sarahat kazandırmak için kuruldu. Ne yazıldı? Ne yapıldı? Neydik, ne olduk, ne olacağız? “Biz” demekle neyi ifade etmiş oluyoruz? Söylenip durduğumuz, bütün bu suallerin cevaplandırılması esnasında işimize yarasın diye söylenip durduğumuz doğrudur. Söylenip durmanın sözünü söyleme safhasına, merhalesine vardığı günü görmek istiyoruz. Elinizdeki matbua bu bekleyiş sırasında dilimize dolananları havidir. Azalmasını istediklerimizi neler, çoğalmasını istediğimizi neler teşkil ediyor? Hangi duaya âmin dedik? Bir arınma, güç toplama devresi geçirme ihtiyacındayız. Yakınlarımızı bilmek, sevdiklerimizle yakınlaşmak için yollar açmak istiyoruz. Bu sebepten elinizdeki bu matbua “gönderilebilir” şekilde tanzim edildi. Selâmı aramızda yaymayı seviyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.