İstanbul'un fethi coşkuyla kutlanacak

İstanbul'un fethi coşkuyla kutlanacak

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, "564 yıl önce gerçekleşen İstanbul’un Fethi, öncelikle İslam’ın yani hakkın batıla galibiyetine en güzel bir timsaldir. dünyanın birçok mazlum halkı ve ülkesi hep İstanbul’a dair bir umut beslemişlerdir" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul'un Fethi'nin 564. yılı kapsamında Ayasofya'da fetih namazı kılarak, çeşitli etkinliklerde bulunacak. AGD'nin her yıl geleneksel hale getirdiği  fetih, 13 Mayıs 2017 Cumartesi saat: 17.00’de Kocaeli İsmet Paşa Stadyumunda kutlanacak. Program öncesinde basın toplantısı düzenleyen AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, program hakkında detaylı bilgiler verdi. Konya'dan Kocaeli'ne otobüslerin kaldırılacağını söyledi. Ayrıca 12 Mayıs Cuma Akşamı saat 17.00’de Mevlana Kültür Merkezi (MKM) önünden hareket edecek. Programa katılmak isteyenler için kayıtlar dernek merkezinden yapılacak. AGD Konya Şube Başkanı Parlak,  tüm Konyalılar'ı da programa davet etti.  Başkan Parlak, Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S)ın ‘’İstanbul mutlaka fethedilecektir. O’nu fetheden kumandan ne güzel kumandandır. O’nu fetheden asker ne güzel askerdir" buyurduğunu belirtti.  İslam ordularının o günden sonra bu güzel övgüye nail olabilmek için üstün gayretler içerisine girdiklerini hatırlattı. "İşte bu yüzden İstanbul’un fethini Efendimiz (sas)’e bağlamayan her anlatım yine eksiktir. Efendimiz (sas)’in müjdesine nail olabilmek için İstanbul 28 defa kuşatılmıştır. Fetih 29 Mayıs 1453 tarihinde Sultan İkinci Mehmet Han’a nasip olmuştur. Bu fethin en önemli ismi elbette Fatih Sultan Mehmet Handır" diyen Parlak, "İkinci kez tahta çıktığında henüz on dokuz yaşındadır. Bu genç padişah yirmi bir yaşında tarihe yön veren bir fethe imza atmıştır. Efendimizin İstanbul’u fetheden kumandan ne güzel kumandandır övgüsüne mazhar olmuştur" açıklamalarında bulundu.

FETİH İSLAMIN AVRUPA'DAKİ TEMİNATI OLDU

Parlak, bu yıl İstanbul’un Fethi’nin 564. Yıldönümü olduğunu hatırlatarak, AGD mensupları olarak  her sene olduğu gibi bu sene de en güzel şekilde İslam ülkelerinden katılacak misafirleriyle ve ülkenin dört bir yanından gelecek gençleriyle İstanbul’un Fethi’ni en güzel şekilde kutlayacaklarını dile getirdi. Parlak, daha sonra şunları kaydetti: "564 yıl önce gerçekleşen İstanbul’un Fethi, öncelikle İslam’ın yani hakkın batıla galibiyetine en güzel bir timsaldir. İstanbul’un Fethi ikinci olarak yeryüzünde adaletin zulüm karşısında hâkimiyetini perçinlemiştir. Bu muhteşem fetih, üçüncü olarak İslam’ın Avrupa’daki varlığına teminat olmuştur. İstanbul’un Fethi ile birlikte dördüncü olarak asırlarca insanlara kan kusturan Bizans ortadan kaldırılmıştır. İstanbul’un Fethi beşinci olarak inanmış bir kumandanın ve onun inanmış askerlerinin karşısında hiçbir engelin dayanamayacağını göstermiştir. Aynı şekilde bu fetih inancın emrindeki teknolojinin kana, gözyaşına ve katliama sebep değil, bilakis insanlığın hayrına vesile olacağının da bir göstergesi olmuştur."

MESUT TURAN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.