İstanbul Barosu Başkanı’ndan Atatürk Açıklaması

İstanbul Barosu Başkanı’ndan Atatürk Açıklaması

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Türkiye’nin kuruluş değerleriyle topyekûn bir hesaplaşmanın yaşandığını belirterek, “Derin tarih adı altında tarihi gerçekler çarpıtılarak sahte ve düzmece bir tarih yaratılmakta. Atatürk’ün...

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Türkiye’nin kuruluş değerleriyle topyekûn bir hesaplaşmanın yaşandığını belirterek, “Derin tarih adı altında tarihi gerçekler çarpıtılarak sahte ve düzmece bir tarih yaratılmakta. Atatürk’ün manevi şahsiyetine ve heykellerine saldırılmaktadır. Ancak onlar saldırdıkça alçalmakta, sen milletin şuurunda ve vicdanında daha da yükselmektesin.” dedi.

Ölümünün 76. yıl dönümü münasebetiyle, Taksim’de düzenlenen törene katılan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Cumhuriyet Anıtı önünde Atatürk ve cumhuriyet ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Atatürk’ün ebediyete intikalinden bu yana 76 yıl geçtiğini belirten Kocasakal, “Seni özlüyor, sevgi ve saygı ile anıyoruz. Ne yazık ki bugün kurduğun cumhuriyet devrimlerin dahili ve harici büyük bir saldırı ve tehdit altındadır. Emperyalizmin sözcülüğüne ve destekçiliğine soyunanlarca Cumhuriyet ve onun kurucu değerleri sistematik olarak değersizleştirilmeye toplumsal bellekten silinerek ortadan kaldırılmaya, ülke parçalanmaya çalışılmaktadır. Kuruluş değerleriyle topyekûn bir hesaplaşma söz konusudur. Derin tarih adı altında tarihi gerçekler çarpıtılarak sahte ve düzmece bir tarih yaratılmakta manevi şahsiyetine ve heykellerine saldırılmaktadır. Ancak onlar saldırdıkça alçalmakta, sen milletin şuurunda ve vicdanında daha da yükselmektesin. Bu millet seni ve yaptıklarını unutmamaktadır ve unutmayacaktır.” diye konuştu.

“Bugün kaçak ve ucube saraylarında oturarak ve milleti çeşitli yalanlarla kandırarak hala saltanat ve halifelik özlemi duyanlar var.” diyen Kocasakal, “Bugün birileri için boş ve samimiyetsiz nutuklar atma, sahte sevgi ve bağlılık gösterileri gösterme, ani rahatsızlanma günü. Bizim içinse seni anlama, senin gibi düşünme ve hareket etme, söylediğin gibi birer Mustafa Kemal olma, cumhuriyeti ve devrimleri koruma yönünde azim ve kararlılığımızı bileme günü.” ifadelerini kullandı.

Kocasakal şöyle devam etti: “Cumhuriyete yönelik hain saldırı ve başkaldırı mutlaka def edilecek. Bu girişimin hesabı sorulacak. İlke ve devrimlerin yeniden ülkeye hakim olacaktır. Tek rehberimiz ve ışığımız sensin. Hep söylediğimiz gibi hiçbir güç sana olan sevgi ve saygımızı ilkelerine olan bağlılığımızı ortadan kaldıramaz. İstanbul Barosu olarak cumhuriyetin ve devrimlerin bekçisiyiz. Bu uğurda canımız, kanımız, varlığımız cumhuriyetimize, ülkemize ve milletimize fedadır.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.