İşsiz Gazeteciler Ajans Kuruyor

İşsiz Gazeteciler Ajans Kuruyor

İşsiz gazeteciler, yeni bir ajansı için kolları sıvadı. Değişik sebeplerle işsiz kalan ve iş bulamayan gazeteciler Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) bünyesinde ajans kurmaya hazırlanıyor. Gazeteciler yeni oluşumla ilgili ilk toplantıları...

İşsiz gazeteciler, yeni bir ajansı için kolları sıvadı. Değişik sebeplerle işsiz kalan ve iş bulamayan gazeteciler Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) bünyesinde ajans kurmaya hazırlanıyor.

Gazeteciler yeni oluşumla ilgili ilk toplantıları Çağaoğlu’nda bulunan TGS binasında yaptı. Yılarca değişik gazetelerde görev yapan deneyimli gazetecilerin katıldığı toplantıda, kurulacak yeni ajans ve işsiz gazetecileri daha faal hale getirebilecek yeni oluşumlar konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Toplantıda kurulacak ajansın işsiz gazetecilere hem maddi katkı sağlama ve hem de topluma kendilerini yansıta bilme imkanı sağlayacağı dile getirildi.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na konuşan TGS İşsiz Gazeteciler Komisyonu Üyesi Burak Öz, “Türkiye’de son dönemde iktidarın baskısı sonucunda binlerce gazeteci işsiz kaldı. Bu gazeteciler muhalif oldukları ve fikirlerinin hükümetle uyuşmadığı için başka yerlerde de iş bulamıyorlar. O yüzde Türkiye Gazeteciler Sendikası bünyesinde işsiz gazetecileri bir araya getirerek onların mesleğini yapmalarını sağlayacak bir oluşum içerisindeyiz. Çeşitli fikirlerimiz var. Temelde bir ajans kurmayı düşünüyoruz.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.