İsrail'in özrünü önemsiyoruz

İsrail'in özrünü önemsiyoruz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'li mevkidaşı Kerry ile ortak açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Çırağan Sarayı'ndaki heyetler arası görüşmeye katıldı.

Basına kapalı 1,5 saat süren görüşmenin ardından iki bakan, ortak basın toplantısı düzenliyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 1,5 saat süren görüşme yaptı. Davutoğlu, en kısa sürede 'Suriye Dostları' toplantısı yapma konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi.

Davutoğlu, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, John Kerry ile Suriye konusunu kapsamlı şekilde ele aldıklarını belirtti.

Bakan Davutoğlu, ''En kısa sürede bir Suriye Dostları grubunun çekirdek toplantısı yapmanın gerektiği konusunda mutabık kaldık'' dedi.

Davutoğlu: 'Görüşmede Irak konusunu ele aldık. Kafkasya, Mali, Somali konularını ele almaya devam edeceğiz. Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde kapsamlı bir istişare ihtiyacını ele aldık. Kıbrıs için harekete geçilmeli... İstanbul her zaman John Kerry'nin atıfta bulunduğu bir şehirdir'

Kerry: 'Bu tarihi şehirde bulunduğum için çok mutluyum. Türkiye bizim için önemli bir ortak. Haftada iki kez bakan Davutoğlu ile telefon görüşmesi yapıyoruz. Hain bir saldırı sonucu Afganistan'da genç bir kadın diplomatımızı kaybettik. Son 24 saat bizim için zor geçti. Türkiye ve ABD zor sorulara çözüm arama sürecinde. Suriye'de çok fazla insan yerinden edildi. Bu konuda T.C. Hükümetinin çabalarına hayranız. Türkiye insani krize çözüm bulmaya çalıştı. Suriye'de barış için Esad'a yönelik baskı artmalı. İsrail'in özrünü önemsiyoruz. Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi bizim için önemli. İsrail'in tazminatı da ödemesi yerine getirilmeli. Sürecin yapı taşları yerine konulmalı.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.