İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

KTO Başkanı Hiçyılmaz: "BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin bu zalim saldırılar karşısında suskun kalması geçmişte yaşanan trajedilere bir yenisinin eklenmesine neden olmaktadır"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin İsrail'in Gazze'ye yönelik zalim saldırıları karşısında suskun kalmasının geçmişte yaşanan trajedilere yenisinin eklenmesine neden olduğunu belirtti.

Hiçyılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in yaklaşık 11 gündür sürdürdüğü katliamlarının kara harekatı ile devam ettiğini, İsrail'in çocuk, kadın ve yaşlı ayırmadan Müslümanları katlettiğini bildirdi.

İsrail'in zalim saldırılarını kınadıklarını ifade eden Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz günlerde ateşkes ile zulmün biteceğine dair umutlar yeşermişti. Bu umutlar, Gazze'ye başlatılan kara harekatı ile son bulmuştur. Daha fazla sivilin ölümüne yol açacak olan operasyonların kısa sürede bitmesi için dünya devletlerinin seyirci kalmamasını bekliyoruz. Saldırıların bir an önce durması için İslam dünyasının birlikte hareket etmesi şart. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin bu zalim saldırılar karşısında suskun kalması da geçmişte yaşanan trajedilere bir yenisinin eklenmesine neden olmaktadır. İsrail'in bu duyarsızlıktan aldığı güç ile masumların üstüne bomba yağdırmasını ve çocuk, kadın ve yaşlı demeden Müslümanları katletmesini kınıyor ve lanetliyorum."

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.