İsrail'den flaş karar

İsrail'den flaş karar

İsrail Büyükelçiliği, Gazze'ye düzenlenen operasyonlara ilişkin açıklamada bulundu.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda yaralı sayısı 153'e yükseldi. İsrail savaş uçakları tarafından Gazze'nin çeşitli bölgelerine 25 farklı saldırı düzenlendi.

İsrail ise olası bir kara operasyonu için orduyu sınıra sevketti.

Sağlık bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, bugünkü saldırılarda 28 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun F-16 savaş uçakları, insansız hava araçları, helikopter ve hücumbotlarıyla Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralananların sayısı 153'e yükseldi.

Öte yandan Gazze'den İsrail'e yapılan misillemelerde, 3 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 askerinde yaralandığı duyuruldu. İsrail'in dün Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında 15 kişi hayatını kaybetmişti.

SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze'ye kara harekatına hazırlık için ihtiyatları göreve çağırdı.

İsrail Ordusu'nun 30 bin kadar yedek askeri silah altına alabileceği belirtiliyor.İsrail güçlerinin de muhtemel kara operasyon için Gazze sınırına doğru harekete geçtiği bildirildi.

Öte yandan İsrail askerlerini taşıyan bir zırhlı aracın Gazze sınırı yakınlarında roketle vurulduğu belirtildi. İsrail basını, aracın hafif hasar gördüğünü duyurdu.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail Ankara Büyükelçiliği, Gazze'de süren operasyonlarla ilgili bir açıklama yaptı. Saldırıların hedefinin Hamas'a yönelik stratejik hedefler olduğu vurgulanan açıklamada "İsrail gerginliğin artmasını istemiyor" denildi.

Gazze'de Hamas'a yönelik operasyonları devam ederken, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nce bir açıklama yapıldı.

Operasyonları gerekçelerinin anlatıldığı yazılı açıklamada Hamas ve diğer terör örgütlerinin İsrailli sivilleri hedef aldığı vurgulandı.

İsrail'in sadece Hamas'a yönelik bazı stratejik hedeflere yönelik saldırılar düzenlediği belirtilerek, "İsrail bölgede gerginliğin artmasını istemiyor" denildi.

HAMAS ATEŞKESİ İSTEMİYOR

Hamas, İsrail ile mevcut durumda herhangi bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Hamas'ın resmi sözcüsü Fevzi Berhum düzenlediği basın toplantısında, İsrail ile ateşkesi kabul etmeyeceklerini belirterek, ''İsrail, savaş uçaklarıyla, tanklarıyla silahsız sivilleri hedef alan açık bir savaş başlattı. Hamas, bu durum karşısında İsrail ile ateşkesi kabul etmeyecek, aksine düşmanca saldırıları püskürtmeye devam edecek'' dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Tel Aviv büyükelçisini çekmesini, doğru, cesur ve asil bir karar olarak niteleyen Berhum, tüm Arap liderlerinden aynı davranışı beklediklerini belirtti.

İslam ülkelerini Filistin halkı için acil harekete geçmeye çağıran Berhum, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından ''Siccil Taşı'' olarak adlandırılan operasyonların, İsrail'in düşmanca saldırılarına farklı bir boyut kazandıracağını savundu. Berhum, İsrail'in ''Bulut Sütunu'' ismiyle başlattığı askeri operasyonların, kendi sonlarını hazırladığını ileri sürdü.

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail ordusunun ''Bulut Sütünu''na karşı, ''Siccil Taşı'' adını verdikleri misilleme kapsamında, İsrail'e çok sayıda füzeyle cevap vereceklerini duyurdu.

''Bulut Sütunu'' Yahudilerin kutsal kitabı Tevrat'ta Tanrı'nın İsrailoğullarına yardımı anlamına geliyor. İzzeddin Kassam Tugaylarının operasyonlarına verdikleri ''Siccil Taşı'' ifadesi ise Kur'an'ın Fil suresinde, Allah'ın Kabe'yi ve mazlumları korumak için gönderdiği silahı temsil ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.