‘İsrail zulme son versin’

‘İsrail zulme son versin’

İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı (OICC) 15. Genel Konferansının kapanışında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti’nin kurulması barış ve istikrar için tek şarttır” dedi

57 İslam ülkesinden 187 üyesi bulunan İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı (OICC) 15. Genel Konferansı ve 33. Yönetim Kurulu Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Konya’da Pazartesi gününden bu yana devam eden programların kapanış oturumunda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konferans kapsamında katılımcıları Konya’da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Başkan Altay, toplantılar boyunca devamlı olarak, Gazze’de İsrail’in hain saldırıları nedeniyle soykırıma uğrayan Filistinlilere destek olduklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

“Dünyanın her bir köşesindeki mazlumların sesi olmak için kararlılığımızı vurguladık. Buradan bir kez daha barışın derhal sağlanması gerektiğini belirtmek istiyorum. Filistinli kardeşlerimizin bir an önce huzur ve barış dolu yarınlara uyanması için başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti’nin kurulması barış ve istikrar için tek şarttır. Bizler de barış tesis edildikten sonra başta Gazze olmak üzere yıkılan şehirlerin yeniden inşası için gayretle çalışmaya hazırız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi Filistin halkının güvenliğini ve refahını artırmaya yönelik her gayreti tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz.”

İslam şehirlerinin küresel arenada daha aktif olması ve sesini tüm dünyaya duyurabilmesi için gerekli adımları atmaya hazır olduklarının altını çizen Başkan Altay, “Bugün burada aldığımız kararlar ve belirlediğimiz stratejiler, hem şehirlerimizi hem de coğrafyamızı daha ileriye taşıma konusunda bizlerin yolunu aydınlatacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Başkan Altay’ın okuduğu OICC 15. Genel Konferansı tavsiye kararlarında, “21. yüzyılda işlediği insanlık suçlarından dolayı en şiddetli kelimelerle İsrail’i telin ediyor, Gazze, Filistin ve Lübnan’a karşı uyguladığı zulme kayıtsız ve şartsız bir an önce son vermesi için çağrıda bulunuyoruz” denildi.

HUZURUN TESİSİ İÇİN TEMEL İNSANİ DEĞERLER VE DAYANIŞMA ŞARTTIR

Konya Valisi Vahdettin Özkan da, “Böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnsanlık aleminin huzur ve güven içinde yaşaması en önemli önceliktir. Özellikle günümüzde huzuru tehdit eden hususların arttığı da malumunuzdur. Huzurun tesisi için temel insani değerler ve dayanışma şarttır. İslami şehirlerin kendi aralarında geliştirmiş olduğu organizasyonlar, maddi birliktelik, ekonomik birliktelik ve tecrübe paylaşımı gibi hususlarla beraber değerlerin gelecek nesillere aktarılması yönünde de çok büyük bir ehemmiyet arz ediyor. Toplantıda alınan kararların hayra, berekete, barışa vesile olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.