İsrail ve ABD'den misilleme

İsrail ve ABD'den misilleme

İran'ın Hürmüz Boğazı'nda yaptığı ve yeni füzeler denediği askeri çalışmaların ardından, ABD ve İsrail ordusu da karşı atağa geçerek ortak tatbikat yapma kararı aldılar

İsrail ve ABD'den İran'a misilleme
Suların her geçen gün ısındığı Ortadoğu coğrafyasında savaş çanları çalmaya devam ediyor. İran donanmasının Hürmüz Boğazı'nda yaptığı ve yeni füzeler de denediği 10 günlük tatbikatın ardından ABD ve İsrail adeta misilleme yaparcasına ortak tatbikat yapma kararı aldı.

İsrail askeri kaynakları ise, iki ülke savunma sistemlerinin gözden geçirileceği ve askeri işbirliğinin geliştirilmesinin amaçlandığı duyurulan tatbikatın, İran'ın son yaptığı füze denemeleriyle bir ilgisinin olmadığını ve daha önceden planlanan ve tatbikat olduğunu duyurdular. Uzmanla ise, iki ülke arasında gerçekleştirilmesi planlanan tatbikatın bugüne kadarki en büyük ortak tatbikat olacağını ifade ettiler.
İran'ın son askeri tatbikatlarının, Batının İran'ın nükleer programına yönelik olumlu atımlar atmaya başlamasının ardından gelmesinin, ABD ve İsrail'i bu tür bir askeri müşterek tatbikat yapmaya zorladığı da ifade ediliyor.

Tatbikatın önümüzdeki hafta Perşembe günü yapılacağına dair İsrail basınında haberler yer alırken, askeri uzmanlar ise en az 15 gün içinde önce böyle bir tatbikatın gerçekleştirilmesinin mümkün olmayacağı görüşündeler.

İki ülkenin binlerce askerle katılacağı tatbikatta, füze sistemlerinin ve olası hava saldırılarına karşı geliştirilen savunma sistemlerinin deneneceği belirtiliyor.

İsrail ve ABD benzer bir tatbikatı 2009 yılında "Juniper Cobra 10" ismiyle gerçekleştirmişlerdi.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.