İsrail savaş tehditlerine yeniden başladı

İsrail savaş tehditlerine yeniden başladı

Mısır'da yapılan askeri darbenin ardından keyifli günler geçiren İsrail, Gazze ve Hamas Hareketi'ne karşı kapsamlı savaş açma tehditlerine yeniden başladı

Geçen sene Sina ve tünellerden Hamas Hareketi'ne çok sayıda modern silahın ulaştığını iddia eden İsrail, bu silahların imha edilmesi gerektiğini ifade etti.

Eş-Şarku’l-Evsat gazetesine ismini vermeden bilgi veren kaynak şöyle dedi: “Hamas Hareketi sağlanan anlaşmaya büyük oranda uymasına rağmen, özellikle son aylarda Libya, Sudan ve diğer Afrika ülkelerinden çok sayıda silah elde etti. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile güçlü ilişkilerini de kullanan Hamas, Sina ve tünellerden de silah sevkiyatı yaptı. Hamas’ın elde ettiği silahlar arasında yeni ve modern Grad füzelerinin yanında, anti tank silahlar ve önemli mühimmat var. Hamas, ateşkes sürecinde yerel silah atölyelerini de büyük bir ustalıkla işletti ve kendisine bağlı militanları iyi bir eğitimden geçirdi. Sina’da da faaliyetlerini artırdı.”

FEM'de yer alan habere göre; Mısır’da devrimin başladığı ilk günden askeri darbenin yapıldığı ana kadar İsrail ve ona bağlı kiralık kalemler Hamas Hareketi'ni hep karalama yoluna gittiler. Şu anda bölgedeki en büyük destekçisini kaybeden Gazze’nin İsrail askerleri  tarafından yeni bir saldırıya maruz kalması uzak bir ihtimal değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.