İsrail Gazze’yi Yine Vurdu; Filistin Görüşmelerin Devam Etmesini İstiyor

İsrail Gazze’yi Yine Vurdu; Filistin Görüşmelerin Devam Etmesini İstiyor

İsrail bugün yaptığı açıklamada, Hamas roket atmaya devam ettiği sürece Mısır’da yapılan ateşkes görüşmelerine dönmeyeceğini bildirdi. Kahire’deki Filistin heyeti ise İsrail heyetinin dönmemesi durumunda görüşmelerden çekileceğini...

İsrail bugün yaptığı açıklamada, Hamas roket atmaya devam ettiği sürece Mısır’da yapılan ateşkes görüşmelerine dönmeyeceğini bildirdi. Kahire’deki Filistin heyeti ise İsrail heyetinin dönmemesi durumunda görüşmelerden çekileceğini belirtti. İsrail heyeti Gazze’deki 3 günlük ateşkes sona ermesine saatler kala Kahire’den ülkesine dönmüştü.

Bu arada İsrail, Gazze’yi havadan ve top atışıyla vurmaya devam ediyor. İsrail’in bugün Gazze'yi vurması sonucu aralarında 14 yaşında çocuk ve bir kadın, 3 kişinin öldüğü açıklandı. Ateşkes sonrası çatışmaların başlaması ise bugün 3. gününe girerken, uluslararası ateşkes çabaları da çıkmaza girdi.

Hamas’ın da roket atışlarına devam ettiği ve İsrail’in kollektif çiftliklerini hedef aldığı ifade ediliyor. Bununla İsrail’i yeni bir kara hareketına kışkırtmadan, moralini bozmayı amaçladığı kaydediliyor.

Tel Aviv’deki haftalık kabine toplantısında konuşma yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “İsrail ateş altında müzakere yapmayacaktır.” dedi.

Öte yandan ateşkes görüşmelerinin yapıldığı Kahire’deki Filistin heyetinin başkanı Azzam Ahmet, dün yaptığı açıklamada, “Eğer onlar (İsrail) dönmeyeceklerini doğrularlarsa, biz Kahire’yi yarın terk edeceğiz.” dedi.

Mısır her iki tarafla ayrı ayrı görüşüyor. Hamas, İsrail’in var oluşunu kabul etmezken, İsrail de Hamas’ı terör örgütü olarak adlandırıyor.

İsrail, Gazze’deki 3 günlük ateşkesi uzatmayı teklif etse de Hamas kabul etmemişti. Hamas, Mısır ve İsrail’in her ikisinin Gazze ablukasını sona erdirmesini talep ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.