İsrail Büyükelçiliği Önünde Filistin'deki Katliamlar Protesto Edildi

İsrail Büyükelçiliği Önünde Filistin'deki Katliamlar Protesto Edildi

Ankara’da, İsrail tarafından Filistin halkına yönelik olarak yapılan katliamlar İsrail Büyükelçiliği önünde protesto edildi. Akşam saatlerinde Güvenpark’ta toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve birçok sivil toplum kuruluşuna mensup...

Ankara’da, İsrail tarafından Filistin halkına yönelik olarak yapılan katliamlar İsrail Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Akşam saatlerinde Güvenpark’ta toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve birçok sivil toplum kuruluşuna mensup kişiler, buradan yürüyerek İsrail Büyükelçiliği önüne geldi. Slogan atan ve pankart açarak İsrail’i protesto eden grup adına basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Küresel terör örgütü İsrail, toprak işgaline ve vahşete devam ediyor. İsrail’in, 8 Temmuz'dan itibaren şiddetini arttırarak sürdürdüğü saldırılarda şehit olan Müslümanların sayısı 2 bine yaklaştı. Yaralıların sayısı on bin civarında. Şehit ve yaralıların çoğunu çocuklar ve kadınlar teşkil ediyor. Öte yandan küresel terör örgütü İsrail, sağlık merkezleri, okulları ve camileri vurmayı da sürdürüyor.” denildi.

Açıklamada, İsrail’in katliamlarına karşı uygulanması gereken yaptırımlar “İsrail ile doğalgaz ve petrol sevkiyatı derhal durdurulmalıdır. Bütün stratejik anlaşmalar sona erdirilmelidir. İsrail’e güven telkin eden bütün askeri güçler kaldırılmalıdır. İsrail’e ekonomik ambargo uygulanmalıdır. Filistinli Müslümanların olmadığı hiçbir platformda İsrailli yetkililerle görüşülmemelidir.” şeklinde ifade edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.