İsrail Asker Ve Tankları Gazze’den Çekti; Ateşkes Başladı

İsrail Asker Ve Tankları Gazze’den Çekti; Ateşkes Başladı

İsrail, Gazze Şeridi’nden asker ve tanklarını çekerken, Mısır’ın aracılık yaptığı 72 saatlik ateşkes bugün sabah başladı. Gazze'de bugün sabah 08.00'da başlayan ve 72 saat sürecek geçici ateşkes süresinde İsrail ve Hamas, Mısır'ın...

İsrail, Gazze Şeridi’nden asker ve tanklarını çekerken, Mısır’ın aracılık yaptığı 72 saatlik ateşkes bugün sabah başladı.

Gazze'de bugün sabah 08.00'da başlayan ve 72 saat sürecek geçici ateşkes süresinde İsrail ve Hamas, Mısır'ın başkenti Kahire'de saldırıları tamamen durduracak görüşmeler yapacak.

İsrail ateşkese dakikalar kala Hamas’ın roket fırlattığını bildirdi. İsrail füze savunma sistemi roketin birini yok ederken, diğeri Batı Şeria’daki Beytüllahim şehri yakınlarında bir eve isabet etti. Can kaybı yaşanmadığı aktarıldı.

İsrail ateşkes başlamadan önce asker ve tanklarını Gazze Şeridi’nden geri çekti. İsrail ordusu sözcüsü ise ana hedefleri olan tünellerin yok edilmesi görevinin tamamlandığını söyledi.

İsrail ordusu sözcüsü Yarbay Peter Lerner, tanklar ve askerlerin “Gazze’nin dışında savunma pozisyonunda yeniden konuşlanacağını ve savunma pozisyonunda kalacağını” bildirdi. Lerner, İsrail’in yeni saldırılara hazır bekleyeceğini de kaydetti.

Gazze’de ise çatışmalardan kaçarak BM binalarına sığınan yaklaşık 500 bin Filistinli artık evlerine dönmeye başladı. Gazze’nin bir çok bölgesinde ise İsrail’in hava ve kara saldırıları sonucu onlarca ev yerle bir olmuş durumda.

Bu arada İsrail'in 8 Temmuz'da başlayan Gazze'ye hava saldırıları ve kara harekatı sonucu çoğu sivil bin 834 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ise 67 askerini kaybederken, 3 sivilin öldüğü kaydedildi.

İsrail ile Hamas arasında daha önce yapılan ateşkes anlaşmaları başarısız olmuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.