"İsrafa engel olup üretmeliyiz"

"İsrafa engel olup üretmeliyiz"

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ve Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ahmet Pekyatırmacı’ya Selçuklu Belediyesi Meclis Üyesi Ali İmran Arıtan eşlik etti. Ülke genelinde yaşanan ekonomik sorunlara değinen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yaşanan sorunların temelinde üretmeden tüketim ve israf olduğunu belirtti. Pekyatırmacı, “Yaşadığımız sıkıntıların başımıza gelmesinin de sebepleri var. Bugün baktığınız zaman her tarafta bir israf ve aşırılık var. Ülke olarak üretmeden tüketiyoruz. Var olanı tükettiğimiz gibi olmayanı da tüketiyoruz. İsrafa engel olarak üretmeye başlarsak bir sorun kalmayacaktır” diye konuştu.

2-2-069.jpg

Merkez Bankası’nın faiz kararının bazı sorunlara yol açacağına aktaran Pekyatırmacı, “Ülke olarak ekonomik bir darboğazdan geçiyoruz. Bu işin bir bedeli olacak. Bunun bedelini hep beraber ödeyeceğiz. Bedelin içinde faizlerin yükseltilmesi de var. Faiz yükseltilince enflasyon yükselecek. Bizim bu yaşadığımız süreçlerden devlet, hükümet ve millet olarak ders çıkarmamız gerekiyor. Bu işten bir fayda elde etmemiz için bu şart” ifadelerini kullandı. Gerçekleri göz önünde bulundurmanın ülke menfaati için önem arz ettiğine değinen Pekyatırmacı, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Şu an yaşadığımız sorunların doğuşunda bazı sebepler var. Gerçekleri söylemezsek kendimizi kandırırız. Doğruları ve yanlışlar ortaya koyarak kendimize bir yol çizmemiz ülke geleceği açısından önemli.” Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Ahmet Pekyatırmacı ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi. Ahmet Pekyatırmacı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum