İspanya'dan Gazze'ye İnsani Yardım

İspanya'dan Gazze'ye İnsani Yardım

İspanya, Gazze'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmadı. Başkent Madrid başta olmak üzere İspanya'nın her yanında Gazzelilere gönderilmek üzere yiyecek ve sağlık malzemeleri toplandı. El Mundo gazetesine konuşan İspanyol-Filistinli...

İspanya, Gazze'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmadı. Başkent Madrid başta olmak üzere İspanya'nın her yanında Gazzelilere gönderilmek üzere yiyecek ve sağlık malzemeleri toplandı.

El Mundo gazetesine konuşan İspanyol-Filistinli Doktorlar Derneği (AMHP) üyesi Fathi Siaj, toplanan yardımlar karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor. "İnsanlar bizi ağzı açık bıraktı" diyen Doktor Siaj, 28 Temmuz'da başlayan kampanyanın Gazze'deki durum sürdükçe devam edeceğini söyledi.

Fathi Siaj, yardımların Gazze'ye ulaştırılması için İspanya Uluslararası İşbirliği Ajansı veya Kızıl Haç ile beraber çalışacaklarını ifade etti.

HRİSTİYAN DERNEKLERİ VE 'İŞGALCİLER' BİLE DESTEK VERDİ

İsrail'in düzenlediği saldırıları kınayan Hristiyan dernekleri ve SOS Gaza, Oxfam Intermon ve Caritas gibi yardım kuruluşları Gazze'ye yardım çağrıları yapıyor.

Sol görüşlü gençlerin kullanılmayan binaları 'işgal ederek' oluşturdukları ve 'okupas' adı verilen sosyal merkezlerin yanı sıra bir takım belediyeler Filistinlilere insani yardım için seferber oldu.

İspanyol hükümeti geçtiğimiz günlerde İsrail'in BM okuluna yaptığı saldırıyı kınamış ve 2013'te 5 milyon Euro gelir elde ettiği silah satışını durdurmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.