İspanya'da Rüşveti Abartan Jandarma Personeli Tutuklandı

İspanya'da Rüşveti Abartan Jandarma Personeli Tutuklandı

İspanya’nın tatil bölgesi İbiza adasında, bir Arap prensinden ‘fazla rüşvet’ aldığı belirtilen iki İspanyol jandarma personelinin tutuklandığı bildirildi.İddiaya göre geçen Pazartesi günü yaşanan olayda, İngiliz kulübü Sheffield...

İspanya’nın tatil bölgesi İbiza adasında, bir Arap prensinden ‘fazla rüşvet’ aldığı belirtilen iki İspanyol jandarma personelinin tutuklandığı bildirildi.

İddiaya göre geçen Pazartesi günü yaşanan olayda, İngiliz kulübü Sheffield United’in ortağı Suudi Prens Abdullah bin Mesud, İbiza havalimanında tatil dönüşü 50 bin Euro'yu deklare etmeden Paris’e uçmak istedi.

İspanya’ya giriş ve çıkışlarda beyan etmeden en fazla 10 bin Euro para taşınabilirken, prensin sekreteri ile pazarlık yapan jandarma görevlileri, 2 bin Euro karşılığında bu durumu görmezden gelebileceklerini ifade etti.

Ancak Paris’e vardıklarında 8 bin Euro'nun eksik olduğunu öğrenen sekreter, güvenlik görevlilerinden şikayetçi odu.

Havalimanı kameralarından da sekreter ve jandarma görevlilerinin garip halleri tespit edilirken, zanlıların bugün mahkemeye çıkarılacağı açıklandı.

Ağustos 2012’de, yolcuların üzerinde bulduğu uyuşturucu ve farklı malları bir miktarını alıkoymak şartıyla görmezden geldiği iddia edilen 8 jandarma görevlisi tutuklanmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.