İspanya: Katalonya’da Referandum Olmayacak

İspanya: Katalonya’da Referandum Olmayacak

İspanya'nın Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Artur Mas, bir süredir beklettiği bağımsızlık referandumuyla ilgili kararnameyi bugün imzaladı. Ayrılıkçı Katalanların 9 Kasım’da yapmak istediği referandum kararına, Madrid hükümetinden...

İspanya'nın Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Artur Mas, bir süredir beklettiği bağımsızlık referandumuyla ilgili kararnameyi bugün imzaladı.

Ayrılıkçı Katalanların 9 Kasım’da yapmak istediği referandum kararına, Madrid hükümetinden tepki geldi.

Çin'de bulunan Başbakan Mariano Rajoy'un Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria, "Referandum olmayacak çünkü bu anayasaya aykırı." dedi.

Referandumun iptali için hükümetin harekete geçtiğini aktaran Santamaria, yarın Devlet Konseyi ve Pazartesi günü kabine toplantısının ardından Anayasa Mahkemesi’ne başvuru dilekçesini sunacaklarını duyurdu.

Başbakan Yardımcısı, egemenliğin tüm İspanyol halkının olduğunu hatırlatarak, Katalan lider Mas’ın “hatalı” bir karara imza attığını çünkü bunun “bölücü, ayrıştırıcı ve uzaklaştırıcı” olduğunu söyledi.

Artur Mas, bu sabah yerel saatle 10.30’da referandumla ilgili kararnameyi imzalamış ve Katalanlara 9 Kasım’da “kendi geleceklerine karar vermeye” davet etmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.