İSO'da babaların üzeri çizildi

İSO'da babaların üzeri çizildi

İstanbul Sanayi Odası meslek komitesi seçimlerinde büyük sürpriz yaşandı. Borusan, Arçelik, Kordsa, Şişecam, Kale Kilit gibi İSO'nun kurucu babaları listelerde üzeri çizilerek saf dışı bırakıldı. Bahçıvan seçimden güçlü çıktı

Türkiye'nin en büyük işadamı örgütlerinden olan İstanbul Sanayi Odası'nda (İSO) dün tarih yazıldı. Yeni yönetim kurulunu belirleyecek olan meslek komitesi seçiminin yapıldığı İSO'da yıllardır baskın güç olarak Meclis'te bulunan 'kurucu babalar' listelerde hezimete uğradı.

Meslek komitesi seçimlerinde Borusan, Arçelik, Şişecam, Sabancı Holding'in şirketi Kordsa, Kale Kilit gibi önemli isimler sandığa gömüldü. Dinçkök ailesi ise meslek komitesine aday olmadı.

NURİ TUNA KOMİTEDEN ÇIKAMADI

Seçimlerin en önemli sonuçlarından birisi de mevcut İSO Başkanı Tanıl Küçük'ün halefi olarak gösterilen Nuri Tuna'nın komiteden çıkamaması oldu. Küçük'e en yakın isimlerden Hakkı Kalkavan da seçilemedi. Sonuçlara göre meclisin yüzde 40'ı değişti.

İSO Başkan adayı Erdal Bahçıvan "Sonuçlara bakıldığında Küçük'e yakın olduğu bilinen komitelerde güç kaybı var" dedi. İSO Başkanı Tanıl Küçük'ün ise aday olup olmayacağını yeni meclis üyelerine bir-iki gün sonra verilecek yemekte açıklayacağı belirtiliyor. Toplam 18 bin üyesi bulunan İSO ve 330 bin üyesi bulunan İTO'da meslek komitelerinin seçimleri biterken asıl maraton bundan sonra yaşanacak.

29 MAYIS'TA BELLİ OLACAK

Odaların yönetimine talip olan isimler meclise giren üyelere tekrar projelerini anlatacak. 29 Mayıs'ta ise yönetim, denetleme ve disiplin kurulu ile TOBB delegelerinin belirleneceği seçim olacak. Yeni yönetim kurulu başkanı da tespit edilecek.

İTO'DA İBRAHİM ÇAĞLAR RÜZGARI

DÜN İstanbul Ticaret Odası'nda da seçim günüydü. Adaylığını daha önce açıklayan İbrahim Çağlar, seçimlerden güçlü çıktı. Mevcut Başkan Murat Yalçıntaş ise aday olmayacağını açıklamış ve Çağlar'a 'başarılar' dilemişti. Seçimler TEM kenarındaki TT Arena'da yapıldığı için üyeler ulaşmakta zorluk yaşadı. TEM trafiği saatlerce kilitli kaldı. Meclis seçimi öncesinde 'en güçlü aday' olarak görülen İbrahim Çağlar, oy verme işlemi sonrası tebrikleri kabul etti.

ERDAL BAHÇIVAN

1963 İstanbul doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi mezunu. İSO'da Başkan Vekilliği yaptı. Bahçıvan, evli ve iki çocuk babası.

İBRAHİM ÇAĞLAR

1960'TA İstanbul'da doğan İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, evli ve iki çocuk babası. İş hayatına 18 yaşında tekstil ve dokumacılıkla başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.