İsmail 2. Ligin kralı

İsmail 2. Ligin kralı

T2BLde gözünü Play-Off maçlarına çeviren Torku Selçuk Üniversitesinin buraya kadar yakalamış olduğu başarıda bütün herkesin büyük payı var ancak bazı oyuncular yapılan istatistiklerde öne çıkıyor

T2BL’de gözünü Play-Off maçlarına çeviren Torku Selçuk Üniversitesi’nin buraya kadar yakalamış olduğu başarıda bütün herkesin büyük payı var ancak bazı oyuncular yapılan istatistiklerde öne çıkıyor. Bu oyuncuların başında İsmail Çevik geliyor Çevik yaptığı bloklarla Selçuk’un potasını baskete kapattı ve topu takımına kazandırdı. İsmail Çevik, 37 maçta tam 55 blok yaparak sadece Torku Selçuk’un değil 2. Ligin blok kralı oldu. Başarılı oyuncu bu özelliği ile sarı-mavili ekibe Play-Off yolunda büyük katkı sağladı. İsmail Çevik ile birlikte istatistiklerde öne çıkan bir başka isim ise Torku Selçuk Üniversitesi’nin yabancı oyuncusu Henry Antawn Dobie.

Dobie takımın en başarılı oyuncusu olarak göze çarpıyor. Yabancı oyuncu 37 maçta rakip potalara toplam 563 sayı gönderdi. Dobie bununla da kalmadı 36 maçta toplam 162 asist yaptı. Top çalmada da takımın lideri olan yabancı oyuncu 36 maçta 52 top çalarak takımının başarısına büyük katkı sağladı. Henry Antawn Dobie bu üç kulvarda da takımın lideri olarak ön plana çıktı. Dobie bu başarısı ile ne kadar yerinde bir transfer olduğunu da ispatlamış oldu. Sarı-mavili ekipte asist liderliğini elinde bulunduran Dobie’yi 36 maçta 109 asist yapan Mustafa Güçyetmez takip ediyor. Sayı takibinde ise Ertem Türetken 2. en fazla sayı atan oyuncu durumunda. Türetken 35 maçta 469 sayı kaydetti.

PLAY-OFF İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Normal sezonu ilk 8 sırada bitiren takımlar Play-Off maçlarında karşı karşıya gelerek Beko Basketbol vizesi arayacak. Ligi ilk 8 sırada bitiren takımların Play-Off heyecanı 27-28 Nisan’da başlayacak. Normal sezonu ilk sırada bitiren Selçuk Üniversitesi, 8. Akhisar Belediyesi’yle, 2. sırada bitiren Optimum TED Ankara Kolejliler, 7. Final Gençlik’le, 3. sırada bitiren Genç Telekom, 6. Vestel’le, 4. sırada bitiren Maliye Milli Piyango da 5. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile eşleşti. TB2L Play-Off turlarında tüm seriler 0-0 eşitlikle başlayacak ve 3 maç üzerinden oynanacak. İki maçı kazanan takım üst tura yükselecek. Play-Offlar sonunda finale yükselen 2 takım, önümüzdeki sezon Beko Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak. Temsilcimiz Selçuk Üniversitesi ligde gösterdiği performansı Play-Off maçlarında da devam ettirerek 3 yıldır hasretini çektiği Beko Basketbol Ligine yükselmek istiyor.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.