İslam Kalkınma Bankası Almatı’da Toplandı

İslam Kalkınma Bankası Almatı’da Toplandı

İslam Kalıkınma Bankası (İKB) 40. yıllık toplantısı Kazakistan’ın eski başkenti ve finans merkezi Almatı’da yapıldı.

İslam Kalıkınma Bankası (İKB) 40. yıllık toplantısı Kazakistan’ın eski başkenti ve finans merkezi Almatı’da yapıldı. Toplantıya ev sahibi Kazakistan’ın yanı sıra Afganistan, Arnavutluk, Özbekistan, Türkmenistan, İran, Azerbaycan, Kırgızistan, Pakistan, Tacikistan ve Türkiye’den yetkililer katıldı. Toplantıya Almatı Valisi Ahmetcan Yesimov ve Kazakistan Endüstri ve Yeni Teknolojiler Bakanı Aset İşekeşev başkanlık etti.
Almatı’da bulunan Ankara Oteli’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Kazakistan Endüstri ve Yeni Teknolojiler Bakanı Aset İşekeşev Kazakistan’ın hızla geliştiğini belirterek, İslam Kalkınma Bankası ile ülkesi arasındaki ilişkilerin gelecekte daha da ilerleyeceğine inandığını söyledi.

Almatı Valisi Ahmetcan Yesimov da Almatı’nın ülkenin finans ve ekonomi başkenti olduğunu ifade ederek Kazakistan’ın finans sektöründeki gelişmelerini anlattı.
İslam Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Mahmut Muhammed Ali ise yaptığı değerlendirmede, Bankanın geride kalan 40 yılında yaptığı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte yapılacak çalışmalar konusunda katılımcıları bilgilendiren Dr. Mahmut Muhammed Ali, İslam Kalkınma Bankasının dünyadaki bir çok fakir ülkeye destek verdiğini ve bu desteklerin devam edeceğini ifade etti.

Gelecekteki 10 yıllık süreçte karşılaşılabilecek zorluklara hazır olmaları gerektiğini ifade eden Ali, İslam Kalkınma Bankasına üye ülkelerin İslami finans sektörüne insanların teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Toplantıda İslami Finans Sektörünün geliştirilmesi ve daha iyi anlatılması için gerekli çalışmaların sürekli anlatılması gerektiği konusu üzerinde duran uzmanlar, İslami Finans Sektörünün bazı Müslüman ülkelerde yeteri kadar bilinmediğine dikkat çektiler.
Almatı’da yapılan toplantıya bölgede bulunan fakat İslam Kalkınma Bankası’na üye olmayan Moğolistan, Gürcistan, Kosova, Karadağ, Slovenya, Letonya Rusya ve Rusya Federasyonu’ndan müslüman toplumların temsilcileri de katıldı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.