İskoçya Referandumu Öncesinde 'Oy Satma' Eylemi

İskoçya Referandumu Öncesinde 'Oy Satma' Eylemi

İskoçya'da 18 Eylül'de yapılacak bağımsızlık referandumun öncesinde bazı vatandaşlar internet üzerinden oylarını sembolik fiyatlarla satışa çıkardı. Polis, eylemle ilgili soruşturma başlattı. Evening Standard gazetesinin haberine göre,...

İskoçya'da 18 Eylül'de yapılacak bağımsızlık referandumun öncesinde bazı vatandaşlar internet üzerinden oylarını sembolik fiyatlarla satışa çıkardı. Polis, eylemle ilgili soruşturma başlattı.

Evening Standard gazetesinin haberine göre, oyunu satılığa çıkaran chrisoc1986 rumuzlu İskoç, “İngiliz tarihinden kalan nadide parçam. Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumu için EVET ya da HAYIR oyum.” açıklamasında bulundu.

Eylemci, “Hiçbiri beni hiç ilgilendirmiyor. Bu benim son kararım olabilir. Kim bilir? Çalışkan bir İskoçum. Sahip olduğum bir evim, harika bir eşim ve iki tane pırlanta gibi çocuğum var. Onlar benim dünyam.” diye devam etti ve ekledi “Oyumun bir şey değiştireceğine inanmıyorum o yüzden sizin yerinize ben oyumu kullanmamaya karar verdim.” dedi.

İskoç polisi ise soruşturma kesinlik kazanmadan herhangi bir açıklamada bulunmayacaklarını belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.