Işid Kobani’yi Topa Tuttu, Jetler De Işid'i Vurdu

Işid Kobani’yi Topa Tuttu, Jetler De Işid'i Vurdu

Kobani’de çatışmalar 60’ıncı günde de devam etti. IŞİD, Kürtlerin kontrolündeki bölgeleri yoğun top atışına tuttu. Jetler ise IŞİD’e destek amacıyla gelen takviye kuvvetlerin geçiş güzergahını bombaladı.IŞİD terör örgütü...

Kobani’de çatışmalar 60’ıncı günde de devam etti. IŞİD, Kürtlerin kontrolündeki bölgeleri yoğun top atışına tuttu. Jetler ise IŞİD’e destek amacıyla gelen takviye kuvvetlerin geçiş güzergahını bombaladı.

IŞİD terör örgütü ile peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) desteğini alan PYD güçleri arasındaki çatışmalar 60’ıncı günde de yoğun bir şekilde devam etti. 2 ayı geride bırakan çatışmalar sonucunda Kobani’nin adeta harabeye döndüğü görülüyor.

IŞİD, PYD güçlerinin bulunduğu bölgeler yoğun top atışına tuttu. Bir çok havan topu sınır hattına yakın bölgelere düşerken bazı topların sınırı aştığı görüldü. Bu arada ABD öncülüğündeki savaş uçakları da bugün Kabani-Halep bağlantı yollarını bombaladı. Farklı zamanlarda atılan 5 bomba ile IŞİD’e destek amacıyla gelen kuvvetleri hedef aldığı iddia edildi.

Öte yandan güvenlik güçlerinin sınırdaki önlemleri ise sürüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.