'Işid, İslam'ı Kötülemek İsteyenlerin Eline Yeni Koz Ve Malzemeler Veriyor'

'Işid, İslam'ı Kötülemek İsteyenlerin Eline Yeni Koz Ve Malzemeler Veriyor'

Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, IŞİD’in Şengal'da katliamlarda onlarca Ezidî’nin başını kestiğini, 750 kadar Ezidî kadına çarşaf giydirerek Musul’da cariye diye satılığa çıkardığını söyledi....

Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, IŞİD’in Şengal'da katliamlarda onlarca Ezidî’nin başını kestiğini, 750 kadar Ezidî kadına çarşaf giydirerek Musul’da cariye diye satılığa çıkardığını söyledi. Kadın ve kızlara tecavüz edildiğini, evli kadınlarla bile cihat nikahı adı altında keyfi evlilikler yapıldığını vurgulayan Yıldırım, "Tüm bunlar İslam ve cihat adına yapılmış; böylece İslam'ı kötülemek isteyenlerin eline; İslam, haşa 'tecavüzcü bir din', 'kadın ve çocuk katili bir din' ve 'kafa kesen bir din' gibi yeni koz ve malzemeler sunularak, en büyük zarar bizzat İslam'a verilmiştir." dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Ezidilerle ilgili, 'Tarihten Günümüze Ezidiler ve Dramları' konulu panel düzenlendi. Artuklu Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen panele Artuklu Üniversirtesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Üniversitesi öğretim görevlisi Yard Doç. Birgül Açıkyıldız Şengül ve vatandaşlar katıldı.

Panel açılış konuşması yapan Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim görevlisi Yard. Doç. Birgül Açıkyıldız Şengül, Ezidi dini, kültürü ve kimliği hakkında bilgiler vererek kısa bir sunum yaptı. Ezidilerin çoğunluğu Irak Federal Kürt Bölgesinde yaşadığını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim görevlisi Yard. Doç. Birgül Açıkyıldız Şengül, bu bölge dışında Türkiye, Suriye, Ermenistan, Gürcistan, Avrupa ülkeleri ve Rusya federasyonu sınırları içerisinde yaşayan Ezidiler bulunduğunu söyledi. Sayıları net olmamakla birlikteçoğunluğunun Irak Federal Kürt Bölgesinde yaşadığını belirten Şengül, "Kürt bölgesinde 400- 450 bin, Suriye’de 15- 20 bin, Türkiye’de binler ile ifade edilecek küçük bir nüfus, Rusya Federasyonu’nda 150- 180 bin, Avrupa’da 60- 75 bin olmak üzere 750 bin Ezidi’nin yaşadığı tahmin ediliyor." dedi.

'EZİDİLERE YAPILAN KATLİAMLAR 90'I AŞTI'

Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım ise tarihte tutulan kronolojiye göre Ezidilerin 72 kez fermanlı katliamlara maruz kaldığını, ferman dışı katliamlarla birlikte bu sayının 90’ı aştığını belirtti.

Geçmişte bazı kimseler İslam'ın özüyle asla bağdaşmayan bazı fetvalar çıkardığını belirten Yıldırım, "Fu fetvalara dayanarak fermanlar hazırlamış; her fermanın sonunda bir saldırı ve katliam kaçınılmaz olduğunu söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu katliamlar sırasında İslam'a göre dokunulmazlıkları olan kadın ve çocuklar öldürülmüş ve günümüzde IŞİD’in yaptığı gibi kadınlar pazarda cariye diye satılığa sunulmuştur. Evet, bu son Şengal katliamında onlarca Ezidî’nin başı kesilmiş; 750 kadar Ezidî kadına çarşaf giydirilerek bunlar Musul’da cariye diye satılığa çıkarılmış; erkeklerinin gözleri önünde kadın ve kızlara tecavüz edilmiş ve evli kadınlarla bile cihat nikahı adı altında keyfi evlilikler yapılmıştır. Üstelik şurası çok acıdır ki tüm bunlar İslam ve cihat adına yapılmış; böylece İslamı kötülemek isteyenlerin eline İslam haşa 'tecavüzcü bir din', 'kadın ve çocuk katili bir din' ve 'kafa kesen bir din' gibi yeni koz ve malzemeler verilerek en büyük zarar bizzat İslam'a verilmiştir."

'DÜNYA BU VAHŞETE DUR DEMELİ'

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ise Mardin'deki sivil toplum örgütleri (STÖ) ve belediye başkanlıklarıyla birlikte Êzidîlerle bir dayanışma içerisine girdiklerini ifade eden Türk, büyük bir göç dalgasıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Türk, "Türk, bu göç dalgası üzerine kamplar kurduk. Her ilçede birer komisyon oluşturduk. Soykırımdan kaçarak bölgeye illerine gelenler sığınmacı durumunun içler acısıdır. Kimi ailelerin çocuklarını dahi kaybetti. Bölgeye gelen yaklaşık 5 bin Êzidî, Viranşehir, Midyat, Nusaybin, Mardin, Batman, Diyarbakır, Silopi ve Cizre’de kamplara ve evlere yerleştirdi. Herkesin bu insanlık dramına dur demesi gerekir." diye konuştu

Şengal mağdurlarından Meryem Ubeyd da binlerce çocuklarının IŞİD'in elinde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: "Kadınlarımız da onların elinde satılıyor. Evlerinde 15 binin üzerinde Êzidî öldürülmüş ve ev enkazlarının altında. Onları kaldıracak kimse yok, cenazeleri hala yerde. Şengal dağlarında 20 bin kadar çocuk ve dağların başında açlık ve ölmek üzereler. Bir kısmı ölümle kalım savaşında." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.