IŞİD Erbil’e 45 kilometre yaklaştı

IŞİD Erbil’e 45 kilometre yaklaştı

Irak savaş uçakları, Mahmur çevresine konuşlanan IŞİD'i havadan bombaladı

Alınan bilgiye göre, Musul'un Bertalla nahiyesinin IŞİD'in eline geçtiği belirtildi. Bertalla'nın düşmesiyle IŞİD'in, Erbil'e ulaşma mesafesi 45 kilometreye düştü.

Öte yandan Erbil'e 60 kilometre mesafedeki Musul kentinin Mahmur ilçesinde IŞİD tehdidi nedeniyle büyük bir askeri hareketlilik yaşanıyor. IŞİD'in, 20 kilometre uzaklıktaki Güver nahiyesini ele geçirmesi üzerine Kürt yönetimi, Mahmur'a büyük bir askeri sevkiyat yaptı. Binlerce peşmerge, Kürt nüfusun yoğun olduğu Mahmur'a konuşlandırıldı. Peşmergeye silahlanan vatandaşlar da destek verdi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Irak Hava Kuvvetlerine ait iki savaş uçağı, Mahmur’a 20 kilometre uzakta bulunan Güver nahiyesindeki IŞİD noktalarını bombaladı. Bombardımanda IŞİD’e ait 4 araç vuruldu ve çok sayıda IŞİD militanı öldürüldü.

Hazer Kampı tahliye ediliyor

Alınan bilgiye göre, Kürt yönetimi, Erbil’den 50 kilometre uzakta olan Hazer Çadır Kampı’ndaki 5 bin sığınmacıyı tahliye çalışması başlattı. Hazer'in kapatılması nedeniyle Kızılay Başkanı Lütfü Akar da kampa bugün yapacağı ziyareti iptal etmek zorunda kaldı.

Hazer Kampı, IŞİD’le çatışmaların yaşandığı Musul’un Hamdaniye (Karakuş) ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kampta Türkmen, Kürt ve Arap sığınmacıları kalıyordu.

IŞİD Mahmur kampına saldırdı

Bu arada IŞİD, sabah saatlerinde Mahmur Kampı'na saldırdırdı. Saldırı üzerine peşmergeler ile IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. IŞİD'in püskürtüldüğü çatışmada çok sayıda yaralı olduğu belirtildi.

Mahmur'un çevresine hendekler kazmaya devam eden peşmergeler, yüzlerce askeri araç eşliğinde IŞİD'den gelecek saldırılara karşı hazır bekletiliyor. Peşmergelere, silahlanan bazı Mahmurlular da destek veriyor. Mahmur'un, IŞİD tehdidi altında olması nedeniyle ilçeden binlerce insan dün geceden beri Erbil'e kaçıyor. Kaçış sebebiyle Erbil-Mahmur yolu üzerinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.