İşgücüne kadın desteği artacak

İşgücüne kadın desteği artacak

Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı “Sedefteki İnciler” projesi kapsamında Meram Anadolu Lisesi'ndeki kız öğrenciler ile bir araya geldi. Programda kız öğrencilere mühendislik bölümü, istihdam alanları anlatıldı.

Meram Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Hasan Faydasıçok , Yönetim Kurulu Başkanı Selcan Faydasıçok, Meram Anadolu Lisesi yöneticileri, öğrenciler, mühendisler ve çok sayıda davetli katıldı

KADINLAR EN İYİSİNİ YAPAR

3-5-003.jpg

Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Hasan Faydasıçok, sanayide okumuş teknik elemana ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bayanları seçmeyi tercih ettiklerini dile getiren Faydasıçok, “Mühendis yetişiyor ama yetmiyor. Biz kız öğrencilerimizin özellikle mühendislik okumasını istiyoruz. Erkek ve bayanların mesleğe yaklaşımı farklı oluyor. Kadınlar, sektöre büyük katkı sağlayabilir. Yanlış algılar var. Mühendisliği kadınlar, beceremez deniliyor. Biz bu algıyı yıkıyoruz. Kadınlar mühendisliğin en güzelini ve titizini yapar” diye konuştu.

KADININ İŞ GÜCÜNE KATILIMI AZ

Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selcan Faydasıçok da  vakfı geçen yıl kurduklarını dile getirdi. “Kızları mühendislik bölümüne yöneltmek için bir proje inşa ettik. Eğitimde oluşan cinsiyetçi tabuyu yıkmak istiyoruz” diyen Faydasıçok, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Kız öğrencilerimize staj imkanı tanımak, burs vermek ve okullarını bitirdikten sonra iş olanağı sağlamak istiyoruz. Çalışmamızı Konya'daan başlattık. Lisede okuyan kız öğrencilerimize mühendisliği anlatıyoruz. Yaklaşık 4 okul gezdik. 800-900 kız öğrencimize seslendik. Onlarda bu projeden çok etkilendi. Kendi bünyemizde çalışan mühendislerimizi getirdik. Onlar öğrenciler ile hayat hikayelerini paylaşıyorlar. Toplumumuzda çalışma anlamında yanlış algı var. Mühendislik alanında kadınlar olarak büyük bir boşluk var. Bunu yakalamak istedik. Fen ve Matematik bizim için önemli. Kızlarımız okudukça ülkemizin gelişimi de daha fazla artacak. Kadınlar, her işin üstesinden gelebilir. Çünkü kadın, çok güçlü. Kadın iş gücüne katılımı yüzde 30. Kadınlarımız eğitimli ama çalışmıyor. Çalışmalılar. Onun için kadınların içinde olduğu bir projeye imza attık. Kız öğrencilerimiz inansın ve inandığı uğurda umudunu kaybetmesin.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.